Kako će direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi, i nedavno kandidat SNS za odbornika u toj opštini, glasati i na predstojećim lokalnim izborima u Nišu? 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Marko Stošić, direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi, koji je na lokalnim izborima u toj opštini 17. decembra prošle godine izabran za odbornika sa liste SNS, glasaće i na predstojećim lokalnim izborima u Nišu jer je prijavljen u ovom gradu, saopštila je danas narodna poslanica i funkcionerka Stranke slobode i pravde Jelena Milošević.

Ona je kazala, pozivajući se na podatak iz jedinstvenog biračkog spiska, da će Stošić glasati u centralnoj i najvećoj niškoj opštini Medijana, na biračkom mestu broj 5, u Osnovnoj školi „Ratko Vukićević“, nakon što je na nedavnim žitorađanskim izborima, u kandidaturi za odbornika, kao njegovo prebivalište naveden Badnjevac u opštini Žitorađa, odnosno adresa u tom selu poznata našoj redakciji.

„Niko ne može da ima dva prebivališta već samo jedno, tamo gde živi. Stošić je u decembru živeo i glasao u opštini Žitorađa, sada je prijavljen u Nišu, a u međuvremenu možda može da skokne i na izbore u Beogradu. Zato su i razdvojili izbore, da mogu da šetaju svoje članove od mesta do mesta. Primena preporuka ODIHR-a u praksi“, kazala je Milošević.

Prema zvaničnim podacima, Stošić je 17. decembra izabran za odbornika Skupštine opštine Žitorađa, sa izborne liste „Aleksandar Vučić- Žitorađa ne sme da stane“, a 24. januara ove godine mu je potvrđen odbornički mandat, da bi on istog dana podneo ostavku kako bi mogao da bude izabran za direktora žitorađanskog Centra za socijalni rad.

Kako će direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi, i nedavno kandidat SNS za odbornika u toj opštini, glasati i na predstojećim lokalnim izborima u Nišu? 2
Jelena Milošević: Foto FoNet Aleksandar BardaMilošević

Inače, u niškoj opštini Medijana, na parlamentarnim izborima u decembru prošle godine, lista predvođena SNS-om imala je manje glasova od liste „Srbija protiv nasilja“.

Prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije, lista „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ osvojila je 33,62 odsto, a „Srbija protiv nasilja“ 39 odsto glasova.

U preostale četiri opštine u ovom gradu najveći broj glasova osvojila je izborna lista stranaka okupljenih oko SNS, sa većom ili manjom prednošću u odnosu na drugoplasiranu „Srbiju protiv nasilja“.

Bez Stošićevog odgovora

Danas nije uspeo da stupi u kontakt sa Stošićem, kako bi javnosti razjasnili kako se našao kao birač na predstojećim izborima u Nišu i gde je njegovo prebivalište.

Stošić se nije javio ni nakon poruke koju smo ostavili u žitorađanskom Centru za socijalni rad, pošto je bio „van zgrade“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari