Kako će izabrani predsednik prestati da bude premijer

* Ivošević: Kada Vučić izgovori poslednju reč predsedničke zakletve, on postaje predsednik države i prestaje mu mandat premijera. Kao predsednik daje mandat novom premijeru da u roku od 30 dana sastavi vladu
Prvo preuzimanje dužnosti od Nikolića pa svečanost

Ostavite komentar


  1. U tom vakum prostoru verovatno će se imenovati privremeni vršilac dužnosti na mestu premijera dok ne bude izabran novi, a ko će biti novi premijer to će odlučiti Vučić i verujem da će se njegova odluka o novom premijeru odnositi na dobrog čoveka i poštenog političara.

  2. Kako i kada? Nikada. Narode uzabrali ste ga…blago nama. Zašto samo Turska da dobije novog sultana.

  3. Dok je potkradao gazdu u londonskoj gvozdjari zarekao se da u zivotu nece nista raditi i uspeo je u tome.

  4. Zemlja je krenula uzlaznom putanjom sto je najbitnije,tako da ko god bude novi premijer imaće inzvanrednu saradnju sa novim predsednikom.

  5. Majstora Seselja su zaboravili ova dvojica. Vojo sada sa svojim enormno velikim stomakom prkosi njegovim ucenicima koji su usput postali neposlusni.

  6. Šta?Vučić neće više da bude premijer!Pa šta narod da radi sa njegovim obećanjima u istorijskom ekspozeu koga je pisao tri meseca na hiljadu i kusur stranica.

  7. Kod francuza, danas predsednik, a, SUTRA PREMIJER!!!
    I gotovo!!! Samo u Srbiji, to mora da bude komplikovanije!!!
    i mora da smo pametniji, ili…
    Pozdrav iz Banata!

  8. Stasalo i osamostalilo se dete da dobije Slobinu cipelu.Pa da putuje.

  9. Predlazem da se ukinu mesta prvog potpredsednika Vlade, predsednika Vlade, ministra vojnog, koordinatora svih mogucih sluzbi i generalnog sekretara SRS-a. Da, i predsednika UO "Pinkija". Takodje, predlazem da se ukine diploma pravnog fakulteta. Kao u NBA. Sve pocasti njemu i svaka funkcija koju je on obavljao – da se povuce iz upotrebe.

  10. Vučić neće davati ostavku na mesto premijera,već će imenovati svog naslednika ,posle inauguracije !!!

  11. Sad mnogi iz opozicije prizeljkuju nove izbore,pa spekulisu o tome,a prava odluka ce biti onda kada za to bude pravi trenutak i povoljna situacija.

  12. Aleksandar Vučić će zaista učiniti da mandatar nove vlade bude čovek koji je sposoban da izvršava sve funkcije koje je izvršavao Aleksandar Vučić. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

  13. Siguran sam da će na svečanoj inauguraciji biti prisutno mnoštvo državnih zvaničnika.

  14. cetveronoski tim, spreman da iskoristava svoje podanike koji su ih izabrali!
    Vale, Vale!

  15. Vazno je da se to obavi po zakonu a procedura ce se ispostovati svakako.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.