Kako izgledaju pregovori o novoj većini: Odbornicima POKS dat papir da napišu želje 1Printskrin Jutjub/Srbininfo.rs

Portparol Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Božidar Katić izjavio je danas za Insajder da je Srpska napredna stranka (SNS) raznim ponudama, ali i pretnjama preko posrednika pokušala da na svoju stranu privuče odbornike POKS kako bi formirali vlast na lokalu.

On je rekao da su te ponude „uglavnom išle preko prijatelja po srednjim kanalima“, preko ljudi koji su prijatelji odbornicima, a imaju neke kontakte u SNS.

„Mislimo da je cilj bio da se izbegne mogućnost prosto da mi njih prijavimo, da pokrenemo postupke zbog krivičnog dela nuđenja mita. Te stvari smo mogli da vidimo i u Beogradu, i u Jagodini, i u Paraćinu, i u Vranju. I prosto kažem, radi se o jednoj onako prilično organizovanoj kampanji“, rekao je Katić.

On je rekao da je odbornicima POKS nuđen prazan papir da na njemu napišu želje koje će im biti ispunjene ako pređu na stranu SNS, ali da su takve ponude odmah odbili i da su nakon toga krenuli pritisci u vidu preporuka.

„Dakle, kaže, znate kako, ako nećete, ovako može to da bude i drugačije, treba da mislite na sebe, treba da mislite na članove svoje porodice, ovaj radi tu, onaj radi tu“, naveo je Katić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari