Odbornici POKS Kragujevac odbili „nepristojnu ponudu” SNS 1Foto: Z. S. M.

 

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je početkom nedelje da su odbornici i poslanici te stranke širom Srbije proteklih dana i nedelja odbili „nepristojne ponude, a zatim i najteže ucene” predstavnika Srpske napredne stranke da iznevere narodnu volju i postanu deo vlasti, preneo je Danas.

– Takvi pokušaji su odbijeni u Beogradu, Kragujevcu, Paraćinu, Vranju i drugim mestima, istakao je predsednik POKS Vojislav Mihailović, u svojoj izjavi za FoNet, drugog dana Božića.

On je podsetio da je ta stranka pre manje od dve godine „izbačena iz vlasti u jednom gradu i dve opštine” jer ne prihvata francusko – nemački sporazum.

– S sada kada im trebamo za većinu, to im ne smeta. Mi nigde ne možemo biti deo većine sa onima koji poklanjaju Albancima teritoriju naše zemlje, de fakto priznajući lažnu državu Kosovo, njene lične karte i registarske tablice, predočio je Mihailović u pisanoj izjavi koju su preneli mediji.

Da je od strane lokalnih vlasti bilo takvih „nepistojih ponuda” za Danas potvrđuje i Milan Tanović, predsednik GrO POKS Kragujevac.

– Prošlog petka, dobio sam „ponudu” od SNS, preko posrednika, koji je moj prijatelj (čije ime neću otkrivati) da kažem moje uslove pod kojima bih prešao u SNS ili pod kojim bi odbornici POKS podržali Srpaku naprednu stranku u lokalnom parlamentu, kaže Tanović.

Po njegovim rečima, istog trenutka, bez razmišljanja ili bilo kakvog razgovora o ponudi, rekao je – NE.

– U vreme kada kandidati za odbornike udruženja građana 300 Kragujevčana u toku izborne kampanje pompezno na konferenciji za medije, kao da je to vredno hvale, prelaze u vladajuću stranku, kada Ivica Samailović koji je godinama bio protiv ove vlasti, zarad nekog direktorskog mesta izdaje kuma zarad lične koristi… POKS je istrajan da svojim primerom pokaže da se ne može kupiti i da se ideja monarhije ne prodaje, ističe on.

Kao predsednik Gradskog odbra POKS Kragujevac, Tanović obećava članovima i simpatizerima Pokreta obnove Kraljevine Srbije, kao i svima koji su glasali za listu Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, da nikada neće izdati njihovo poverenje zarad lične koristi a ujedno poziva i sve ostale opozicione odbornike „da odole pritisku”.

– Ovakvi „pozivi” i „ponude” su dokaz da SNS nema većinu u Kragujevcu i da opozicija još uvek ima šanse da formira većinu, zaključuje Milan Tanović.

Za vreme Kraljevine se za čast, obraz i datu reč ginulo, te stvari su bile svete i imale su neko znacenje, podseća naš sagovornik, dodajući da te i takve vrednosti POKS neguje i danas i biće „glavni protagonista istih”.

Da podsetimo, opoziciona koalicija Ujedninjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac na lokalnim izborima osvojila je 14 odborničkih mandata.

Na predstavljanju svojih gradskih odbornika svi članovi koalicije potvrdili su da niko od njih neće sarađivati sa SNS-om u lokalnoj vlasti.

Koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – nada za Kragujevac na lokalnom nivou čine gradski odbori sedam opozicionih stranaka: Stranka slobode i pravde, Zajedno za Šumadiju, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove kraljevine Srbije i Pokret slobodnih građana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari