Kako je iza kulisa izgledao intervju sa Vučićem na TV Vijesti 1Foto: print screen Tv Vijesti

Ne znam da li sam pitanjima uspeo da preznojim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali mogu da kažem da sam svoj posao odradio profesionalno, onako kako to radim svakoga dana, bez izuzetka.

Vučić je majstor da iskoristi medijsko vreme za promociju svojih političkih stavova i to je njegovo pravo. Na deo pitanja sam dobio odgovore, deo pitanja je ostao bez konkretnih odgovora, jer je Vučić ušao u neku svoju priču. Sve u svemu, zadovoljan sam urađenim intervjuom, ali nekih posebnih utisaka nemam, jer je predsednik Srbije u studio ušao nekoliko minuta pre početka intervjua – kaže za Danas Radomir Kračković, autor i voditelj intervjua sa predsednikom Srbije na crnogorskoj televiziji Vijesti, koji je emitovan dan uoči sahrane mitropolita Amfilohija Radovića.

Na pitanje šta je to predsednik Srbije, po njegovom utisku, izbegao da odgovori, Kračković kaže da je to odgovor vezan za izručenje Svetozara Marovića, bivšeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Crnoj Gori.

– Mi u Crnoj Gori smatramo da je to bitno pitanje, a srpski predsednik za razliku od nas smatra da to pitanje nije najvažnije. I to je to. Zato sam ja mogao samo da konstatujem da naša redakcija godinama traži odgovor od srpskih institucija zašto se ne izručuje Marović Podgorici, ali da odgovora od tih institucija nema – objašnjava novinar TV Vijesti.

Upitan da li je u redakciju stigao pisani odgovor o izručenju Marovića, koji je Vučić tokom intervjua obećao, sagovornik Danasa kaže da nije, ali da iskreno Vijesti još nisu ponovo slali zahtev Beogradu.

– Poslaćemo i videti da li će odgovor stići – navodi Kračković.

Kako je iza kulisa izgledao intervju sa Vučićem na TV Vijesti 2

Na pitanje koliko je bio iznenađen kada je njegov uvaženi gost počeo da priča kakve se sve laži o njemu ispredaju i kako ga sve nazivaju, Kračković odgovara da jeste, ali zato što nije imao prilike da se sretne sa takvim digresijama.

– Moj osnovni posao je uređivanje i vođenje vesti na televiziji Vijesti, a ne vođenje intervjua. Uostalom, njegovo je pravo da priča što hoće i šta mu ide u prilog. Što se mene tiče on može i dalje da priča na takav način i to je to – objašnjava autor intervjua za Danas.

O tome koliko je Vučić bio iskren u odgovorima Kračković ne želi da sudi, pogotovo ne želi da komentariše da li je Vučić bio iskren kada je rekao da mu je žao zbog smrti mitropolita Amfilohija.

– Ne želim da ulazim u njegovu iskrenost, niti da to komentarišem, jer to nije samo političko i crkveno pitanje, to je u velikoj meri ljudsko pitanje – kaže naš sagovornik.

On priznaje da je na početku intervjua imao malu tremu, jer zbog kratkoće vremena nije mogao dovoljno da se pripremi za intervju, ali kada je emisija krenula sve je krenulo svojim tokom.

– Profesionalno mogu da kažem da sam posao uradio kako treba, a zašto je Vučić odabrao da gostuje na našoj televiziji trebalo bi da pitate Željka Ivanovića, jednog od osnivača, izdavača i autora dnevnog lista i portala Vijesti, jer on najbolje zna kako je došlo do Vučićevog gostovanja – kaže Kračković.

Gostovanje na TV Vijesti bilo je, inače, pravo iznenađenje, jer ta medijska kuća kod funkcionera Srpske napredne stranke ne stoji dobro, a počesto dobija i epitet antisrpska.

Međutim, Ivanović za Danas kaže da je ta emisija za Vučića i Vijesti bila pravi pogodak, a šta Vučićevi ministri i mediji pišu ili izjavljuju, kako kaže, ne zanima ga, jer to nije njegov problem.

– Intervju nijesmo dogovarali sa predsjednikom Vučićem već sa njegovim kabinetom. Smatrali smo da je TV Vijesti kao najgledanija i najuticajnija televizija u Crnoj Gori i kao najbolja televizija u regionu pravo mjesto za njegovo gostovanje i predstavljanje crnogorskoj javnosti. Očito je da je Vučić to već znao, jer smo vrlo brzo dobili potvrdu intervjua. Jedini uslov Vučića bio je da bude uživo. Tako je bio gost našeg Dnevnika u 22 sata. To je bila najgledanija emisija u subotu na svim TV kanalima, a na našem portalu koji je prenio glavne akcente razgovora, tekst je pročitalo dosad preko 105.000 ljudi. To je kao da u Srbiji neki prilog na portalu pregleda milion čitalaca. Dakle, mislim da je i za Vučića i za Vijesti intervju bio pun pogodak. Šta njegovi ministri i mediji pišu ili izjavljuju oko Vijesti mene ne zanima, jer to nije moj problem – ističe Ivanović u razgovoru za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari