Kakvu je poruku Zorana Mihajlović o Srbiji uputila SNS-u i Vučiću 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Obraćanje Zorane Mihajlović u ponedeljak povodom njenog izostavljanja u novoj Vladi Srbije izazvalo je buru u političkoj javnosti.

Bivša ministarka rudarstva i energetike jasno je rekla da nije pristajala da bude bilo čiji pion. Ova rečenica je verovatno upućena javnosti kako bi zadržala imidž „nezavisne“ ministarke, mada nije imala snage da smeni Dušana Bajatovića sa čela Srbijagasa i Milorad Grčića pre nego što je nastao potpuni kolaps u Elektroprivredi Srbije.

Međutim, može se pretpostaviti da je u pitanju i poruka koja ukazuje na to da je želela u novom mandatu veću ili punu nezavisnost, na šta lider SNS-a nije pristao, a izgleda da ni ona više ne pristaje na samo moć delimičnog odlučivanja.

Ono oko čega nema dileme je poruka koju je bivša ministarka uputila SNS-u, a samim tim i njenom lideru, a to je da isljučivo vidi Srbiju na Zapadu, sa ili bez te stranke.

– Mislim da članstvo u SNS ne ograničava nikoga od nas da se bori za svoje stavove, a moji stavovi su  Srbija na Zapadu i Srbija u Evropi. O tome kako da li sa ili bez SNS, ima vremena – poručila je Zorana Mihajlović.

Zanimljivo je i da je Mihajlović istakla da je bila usamljena u svojim prozapadnim stavovima u prethodnom sazivu vlade.

– Ja jesam sigurno bila u manjini u smislu da sam bila neko ko se bori da Srbija bude na Zapadu, a ne na Istoku. To ne znači da mi koji se zalažemo zato i koji smo u manjini, nismo u pravu. Mislim da će nova Vlada o tome raspravljati. Čast izuzecima, nisam sigurna koliko je nova Vlada Srbije proevropska, ali je važno da je prosrpska. Pretpostavljam da će doneti prave odluke – zaključila je bivša ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari