Kamberi: U srpskom parlamentu deluje inkvizicija 1Foto: FoNet/Ljiljana Stojanović

Zahtev da bude uhapšen zato što je u Skupštini Srbije rekao da je Kosovo nezavisno, narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi uporedio je s inkvizicijom i spaljivanjem na lomači.

„Kada je Kosovo u pitanju, inkvizicija je uzela maha u Srbiji pa se oni koji otvoreno govore o kosovskoj realnosti nazivaju izdajnicima ili neprijateljima Srbije“, naveo je Kamberi za portal Bujanovačke.

On je regovao nakon što je poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović zatražila njegovo hapšenje zbog izlaganja na posebnoj sednici Skupštine Srbije posvećenoj Kosovu i Metohiji, kada je rekao da je Kosovo nezavisno.

Kamberi kaže da je tokom svog govora o Kosovu, samo istakao neophodnost vodjenja politike s realnim ambicijama.

„Gospodja Paunović želi da uhapsi poslanika koji na sednici parlamenta, uživajući slobodu mišljenja i izražavanja koju ‘garantuje’ Zakon o Skupštini zahtevao vodjenje politike suočavanja sa stvarnošću“, kaže Kamberi.

Umesto toga, u parlamentu, kako je naveo, „deluje inkvizicija“.

„Ako govoriš istinu, prete da će te spaliti na lomači. Ovo je tražila narodna poslanica Paunović, potpredsednica parlamenta“, rekao je Kamberi.

On je poslanike u Skupštini Srbije uporedio s onima koji su osudili Djordana Bruna za jeres, pod optužbom da je „porekao fundamentalne katoličke doktrine“.

„To sada rade i srpski poslanici. Žao mi je zbog njihove tvrdoglavosti u odbacivanju realnosti oko Kosova. Srpska politika prema Kosovu i dalje ostaje dogmatska i nerealna“, naveo je Kamberi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari