Kameron Manter: Ne očekujem mnogo od Grenelove inicijative

Bivši američki ambasador u Srbiji govori za Danas o predstojećim razgovorima o Kosovu u Beloj kući

Ostavite komentar


  1. Kamo srece da vide sve kako treba sta ste svi radili na ovim prostorima u vase doba , bas taj gospodin Grenel i gospodin Tramp . Samo bi tako vratili na pravi put , put postovanja Amerike od strane svih u svetu ima i dodatak ali nece ga objaviti pa necu ni napisati .

  2. Kameron Manter je jedan od ambasadora koji su krojili srpsku vladu. Negova supruga je igrala po stolovima „Brodarca“ a on je kupovao nekretnine i firme na eks Yu prostorima (stan u Rijeci i SBB) i ništa dobro nije doneo Srbiji. Američki ambasadori posle njega su svi redom znali srpski i mnogo su doprineli da se američko srpski odnosi poprave.
    P. S. Ne može se u pregovorima apriori odbacivati neke opcije koje bi doneli do konačnog rešenja i sam Manter je predlagao da se sa albanskim reši i srpsko pitanje tj. da se Republika Srpska ujedini sa Srbijom i tako kompezuje gubitak KiM.

    1. Da, kad bi se zezali, i aktuelni ambasador je više kulinar, poznat po zatvaranju očiju pred AV-ovim nepodobštinama…

      1. Razlika između kulunara i gastronoma je veluka. Kažem, pored poznavanja srpskog jezika, plejada američkih ambasadora dobro poznaju srpsku kulturu i običaje pa i kulunarske specijalitete. 90% Srba nije znalo da su sedmorica veličanstvenih Srbi pomogli da čovek kroči na mesec da nije bilo američke ambasade da nas na to podsete. Tek na insistirnje ameriičke ambasade „Saznali smo“ da su četnici Draže Mihailovića spasili američke pilote. Da ne govorimo o predivnim spotovima povodom veka američko srpskog prijatekjstva.

  3. A sta treba Srbiji? Srbiji treba izlaz na more … i sa podelom Kosova moguc bi bio koridor.

    1. Znaš li da uoravo ovu tvoju ideju sprovode kosmetski albanci probijanjem puta Dečani – Plav – Gusinje preko Malesije za Drač.
      A, mi se kao nešto bunimo.

  4. Bez vraćanja dela Kosova Srbiji i autonomije za ostale Srbe i SPC u delovima Kosova koji će pripasti Albancima, nema rešenja kosovskog pitanja. To moraju da shvate Ameri, a posebno Nemci. Ako smo Hitleru rekli „ne“, možemo i Merkelovoj. Oteli su Kosovo kao najgori razbojnici, nešto će morati i da vrate.

  5. Sta mislite koliko vredi misljenje bivsih ambasadora SAD u Srbiji ? I uopste svih bivsih koji sada imaju nesto da se izjasne o Kosovu ili bilo cemu? Tacno, u pitanju je mahunarka pod nazivom bob. Ali ne obicni, vec ?

  6. Koga zanima sta o bilo cemu misli pripadnik Klintonovog drustvanceta. Naravno da kritikuje Trampa i Grenela, naravno da pokusava da proturi politiku koja je utemeljena za vreme vladavine Klintona a koja podrazumeva otcepljenje Kosova od Srbije i uspostavljanje albanske drzave na Kosovu, unitarizaciju BiH, uspostavljene Milogorije izgradjene na srbofobiji, naravno da za sprovodjenje te politike postoje placenici na terenu, od NVO-a do „nezavisnih novinara“. I?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.