Kancelarija za KiM o upadu kosovske policije u poštu u Goraždevcu: Još jedna akcija zastrašivanja srpskog naroda 1foto FoNet Aleksandar Barda

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je da je današnji upad kosovske policije u poštu u Goraždevcu, još jedna akcija maltretiranja i zastrašivanja srpskog naroda kako bi ih naterali da se isele iz pokrajine.

Kancelarija smatra da je policija postupala po direktnom nalogu kosovskog premijera Aljbina Kurtija i nastavak je akcije zaplene dinara na Kosovu.

„Njegovi policijski i pravosudni odredi su upali u prostorije ‘Pošte’ u Goraždevcu, izvršili pretres, zaplenili kompjutere i kompletnu dokumentaciju, uključujući i penzione čekove na osnovu kojih se isplaćuju penzije najstarijim sugrađanima i ispitivali građane da li podižu novac u dinarima. Istovremeno, legitimisali su i novinare koji su se našli ispred objekta“, naveli su iz kancelarije.

Podsećaju da je policija pre dva dana od radnika „Pošte“ zaplenila četiri miliona dinara namenjenih penzijama i socijalno ugroženim kategorijama, a ranije danas, Kurtijeva policija zabranila je vozilu koje je prevozilo dinare da uđe na KiM, kako bi novac stigao do penzionera i socijalno ugroženih kategorija.

„Uprkos brojnim apelima evropskih i svetskih zvaničnika i institucija, Kurti nastavlja svoj pohod na srpske institucije i građane, vođen svojom jedinom opsesijom, da protera Srbe do potpunog istrebljenja“, ocenjeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari