Kancelarija za KiM udelila pomoć - opremu za vinarije u Velikoj Hoči 1foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je za 10 porodičnih vinarija iz Velike Hoče savremenu opremu za početak ili razvoj proizvodnje vina kako bi obezbedili jačanje svojih proizvodnih ekonomija i dodatno podstakli razvoj tog vinogradarskog kraja, saopštila je danas Kancelarija.

Vinari su dobili muljače za grožđe, inoks bačve, barik burad, kazane, pumpe za istakanje vina i ostalu vrednu mehanizaciju, zahvaljujući kojoj će sebi obezbediti egzistenciju, u velikoj meri olakšati posao i proširiti proizvodnju.

Korisnike podsticajnih sredstava posetile su i predstavnice Kancelarije za KiM iz Sektora za razvoj privrede i poljoprivrede, kako bi se i na terenu uverile u održivost tih projekata.

Kancelarija je u okviru konkursa za subvenciju privrede dodelila štampač za tekstil Nemanji Gogiću i laser za sečenje i graviranje Saneli Mihajlović koji će uz ovu opremu izrađivati suvenire i druge promotivne materijale, dok je Vitomir Garić dobio podsticaj za ribnjak koji poseduje.

Zmenik direktora Kancelarije za KiM Veselin Kočanović rekao je da je u okviru ovog programa ukupno 15 privrednika i poljoprivrednika dobilo subvencije za razvoj proizvodnje i da će Kancelarija i u budućnosti pomagati Srbe u ovoj enklavi koji žive u specifičnom okruženju, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari