Kancelarija za KiM: Zapaljen pomoćni objekat na posedu povratnika kod Kline 1Foto: Kancelarija za KiM

Pomoćni objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića, u selu Klina zapaljen je protekle noći, a tom prilikom izgorelo je nekoliko stotina bala sena koje su tu bile smeštene i uništen je i objekat, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, prenosi portal Kosovo Online.

Kako navode, Dončić nije bio kod kuće u trenutku kada je požar podmetnut i jutros je zatekao štetu koju je prijavio policiji.

„Taj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju uneo je nemir u porodicu Dončića, ali i na ostale srpske povratnike u Klini“, naglašava se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, navodi se, pomoći će porodici Dončić da nadoknadi štetu koju je pretrpela i pružiće svu podršku, kako bi odoleli svim pritiscima.

„Učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća. Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga, već želi samo ono što mu pripada, a upravo su mu sva ljudska prava narušena“, ističe se.

Kako se dodaje, paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbednosnu atmosferu na prostoru Kosova, a nesumnjivo dolazi kao direktna posledica Kurtijeve retorike i jedine politike koju on sprovodi, politike uperene protiv srpskog naroda.

U saopštenju se izražava žaljenje zbog činjenice da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari