goran petrovic foto Božidar Nedeljkovicfoto Božidar Nedeljkovic

Trudiću se da sa svoje strane dam puni doprinos ostvarivanju programskih ciljeva Stranke slobode i poravde, kaže za Danas Goran Petrović, kandidat za potpredsednika SSP, sada član Predsedništva ove partije, upitan o svojoj kandidaturi.

Stranka slobode i pravde održaće u subotu 18. juna stranačku izbornu skupštinu u Domu omladine na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo ove partije, rečeno je Danasu u vrhu te partije, odnosno predsednik i potpredsednici.

Petrović, široj javnosti manje poznato lice iz SSP, upitan zašto je odlučio da se kandiduje odnosno prihvati kandidaturu za naš list kaže da je u SSP od osnivanja i da sa liderom Đilasom ima dobru sasradnju.

– SSP je osnovan sa ciljem da menja Srbiju i politički sistem koji nije dobar za ovu državu. Srbija se danas suočava sa problemom u vladavini prava, slobodi medija i s urušenim institucijama. Kao država smo među najsiromašnijima u Evropi, tako da sistem koji egzistira u proteklih deset godina mora biti zamenjen, a pre svga društvo demokratizovamo. Ostvarivanjem osnovnih programskih načela SSP moguće je poptuno promeniti stanje u kome se Srbija danas nalazi. Trudiću se da sa svoje strane dam puni doprinos ostvarivanju programskih ciljeva SSP. Posebno, imajući u vidu da nisam iz Beograda, već iz istočne Srbije, namera mi je da radim na ravnomernom razvoju kao i da pomognem da se zaustavi demografska depresija sa kojom se istočna Srbija suočava budući da postojeći sistem na tome ne radi što je dovelo do velikog demogragfskog pražnjenja – navodi Petrović.

Kako dodaje, u ovom delu Srbije je i veliko zagađenje, a SSP u svom programu ima niz mera i aktivnosti kojima se može omogućiti poboljšanje životne sredine.

Spreman je, kako navodi, da kao potpredsednik, ako bude izabran, pomaže i ostalim odborima u Srbiji gde god je pomoć potrebna u razvoju stranačke infrastrukture.

Prema našim saznjima, kandidat za predsednika SSP je sadašnji predsednik Dragan Đilas, a kandidati za potpredsednike su sadašnji potpredsednici Marinika Tepić, Borko Stefanović i Dejan Bulatović.

Od novih lica kandidati za potpredsednika su i Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije i Goran Petrović, član predsedništva.

Stranka slobode i pravde osnovana je u aprilu 2019.

Pokušaćemo da pobegnemo od toga da se političari pretvore u političke analitičare koji komentarišu izjave drugih političara već će nuditi konkretna rešenja, rekao je tada Đilas koji je izabran za predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari