Kažnjen građanski aktivista iz Čačka 1Blokada u Beogradu (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/EV)

Građanskom aktivisti iz Čačka Bratislavu Simoviću policija je dostavila nalog da plati prekršajnu kaznu od 5.000 dinara zbog „kretanja po kolovozu“ na petlji u Preljini 27. novembra, u vreme blokade, iako je on u vremenu navedenom da je „neposredim opažanjem policijskih službenika“ bio u policijskoj stanici u tom gradu, na informativnom razgovoru.

Simović je FoNetu rekao da su ga toga dana na petlji u Preljini, u čijoj je blokadi, na protestu protiv Zakona o eksproprijaciji „Ne damo đedovinu“ učestvovao, policajci u 13:04 stavili u službeno vozilo i odvezli u policijsku stanicu, gde su stigli u 13:40, da bi ga potom u 14:30 „oslobodili“ i vratili na protest u 14:50, a u prekršajnom nalogu piše da je ometao saobraćaj u 13:55.

Sve to su učesnici protesta snimali, tako da postoje dokazi o vremenu odvođenja i dovođenja, a u policijskoj stanici je u „sporno“ vreme bio i njegov advokat, koji može da posvedoči.

U 13:55 su me dva inspektora držala u prostoriji za saslušanje, gde su krvni delikti i najteža krivična dela. Kako su me onda saobraćajci uočili u Preljini, „neposrednim opažanjem“ i sačinili službenu belešku broj 214-78442/21, i kako me je policijski službenik sa značkom broj 108896, koji je napisao nalog, video da sam se na kružnom toku „u svojstvu pešaka kretao kolovozom i zadržavao na istom“, zapitao je Simović.

Ne pada mi napet da plaćam izmišljenu kaznu, neka me privedu pred sudiju za prekršaje, pa da se saslušaju svedoci, a posebno taj policajac koji me je u 13:55 „uočio neposrednim opažanjem“, poručio je Simović, prenosi FoNet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari