Kim radio: Obrenović i Petrović uhapšeni pre nereda 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni su u Zvečanu pre početka nereda sa Kforom, pokazali su video snimci, navodi danas Kim radio.

Pregledom snimaka ekipe Gračanice Onlajn napravljenih u ponedeljak, kada je protest u Zvečanu eskalirao, vidi se da je Petrović, kome je sa Obrenovićem Osnovni sud u Prištini odredio pritvor od 30 dana, iza kordona Kfora bio uvučen pre početka nereda.

Prethodno je i Radiotelevizja Kim objavila snimke na kojima se vidi da Petrović i Obrenović u neredu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno privedeni.

Ustanovili smo da se na snimku jasno vidi da Petrović, momak sa bradom i naočarima, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva „Kosovo je srce Srbije“. Tada se kordon Kfora na trenutak „otvara“ i u njemu Petrović nestaje, tvrdi se u objavi Kim radija.

Danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu, kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon Kfora pre početka nereda, rekao je advokat Dejan Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari