Ko će predsedavati konstitutivnom sednicom Skupštine grada Beograda? 1Foto: D. Majstorovic

Konstitutivnom sednicom Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za 19. februara, predsedavaće najstariji među odbornicima.

Prema objavljenom Rešenju o dodeli odborničkih mandata, najstariji odbornik je socijalista i advokat Toma Fila koji je 1941. godište.

On bi, ukoliko zadrži odbornički mandat, predsedavao Skuštinom Beograda do izbora predsedavajućeg.

Ko će predsedavati konstitutivnom sednicom Skupštine grada Beograda? 2
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Fila je predsedavao i konstitutivnom sednicom Skupštine i nakon izbora 2022.

Nakon njega, pet godina mlađi, je naprednjak i glumac Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica. On bi preuzeo predsedavanje, ako Fila ne bude želeo da bude odbornik beogradskog parlamenta. Ako i on ne bude hteo da sedi u odborničkim klupama, sledi muzejska savetnica Bojana Borić Breškocvić, takođe sa iste SNS.

Beogradska skupština smatraće se konstituisanom kad budu izabrani predsednik i postavljen sekretar skupštine.

Kako je Danas objavio, Privremeni organ grada Beograda kojim predsedava Aleksandar Šapić sazvao je konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda za 19. februar u 10 sati.

Ko će predsedavati konstitutivnom sednicom Skupštine grada Beograda? 3
Foto: Screenshot Twitter @dizzymissie

Prema dokumentu u koji je Danas imao uvid za dnevni red sednice predviđeno je šest tačaka. Od kojih je prva izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata i potvrđivanje mandata odbornika.

Druga tačka je izbor predsednika Skupštine, zatim predlog rešenja o postavljenju sekretara Skupštine grada, njegovog zamenika i predlog rešenja o izboru članova administrativno-mandatne komisije Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari