U SPS-u od 18. godine: Ko je Đorđe Milićević, v. d. ministra prosvete 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Do danas je bio bez portfelja, a odlukom premijerke Ane Brnabić Đorđe Milićević od danas dobija „portfelj“ prosvete. Aktuelni ministar bez portfelja Đorđe Milićević imenovan je za vršioca dužnosti ministra prosvete, na funkciju na kojoj je do 5. maja bio njegov partijski kolega Branko Ružić.

Zbog dešavanja u OŠ Vladislav Ribnikar Ružić je podneo ostavku koja je prihvaćena u Skupštini pre nekoliko dana, a Milićević je „uleteo“, za sada, kao zamena.

Za diplomiranog ekonomistu, koji je u politici od 1996, od starta duge političke karijere Socijalistička partija Srbije bila je jedina opcija. U nju je ušao sa 18 godina i tu je i danas.

„Onog trenutka kada sam postao punoletan i kada sam stekao mogućnost da učestvujem u političkom životu Srbije nikada nisam razmišljao da li bi to mogla da bude neka druga opcija jer ja sam levičar i socijaldemokrata od svog rođenja“, rekao je Milićević u razgovoru za Danas pre četiri godine.

Politička iskustva sticao je, o čemu je sam govorio, u SPS-u i to u trenucima kada su iz te partije svi bežali. Aludirao je na 2000, onu u kojoj se desio 5. oktobar.

„Moja prva kandidatura bila je u decembru 2000, tada sam bio kandidat za narodnog poslanika, a zna se kakav je to period bio za našu partiju“, pričao je Milićević svojevremeno.

Petooktobarske promene ocenjivao je pozitivno, naime, tvrdio je da je za SPS čak dobro što je do toga došlo jer se partija na taj način „modernizovala“.

Milićević je rođen 1978. godine u Valjevu.  U četiri mandata u periodu od 2004. do 2016. biran je za odbornika Skupštine grada Valjeva.

Na zvaničnoj internet stranici Vlade navodi se da je obavljao funkciju potpredsednika Skupštine opštine Valjevo 2004, a da je narodni poslanik od juna 2008. godine.

Od tada do danas bio je u mnogim skupštinskim odborima, a u aktuelnom sazivu zamenik je predsednika poslaničke grupe Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije i član Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Od 2007. je i član Glavnog odbora SPS, a iste godine izabran je za portparola Glavnog odbora te partije. Za potpredsednika stranke izabran je 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari