Ko je odbornik SPN koga su pokušali da preuzmu naprednjaci? 1foto Vojin Radovanović Danas

Dosadašnji odbornik u Skupštini grada Beograda i kandidat Srbije protiv nasilja na izborima u decembru Milan Ljutovac izneo je informaciju da su mu nuđene stotine hiljada evra da podrži SNS i Aleksandra Šapića, čime bi obezbedio većinu za formiranje gradske vlasti.

Kako kaže za Nova.rs, dobio je ponudu i informaciju da je vrh SNS zainteresovan da ga „kupi“ uz poruku da „mogu mnogo toga da učine za njega“. Rečeno mu je da samo ne može da bude na čelu Batajnice jer ovaj deo grada neće biti opština u naredne dve godine, ali mu je predočeno da može da računa na brojne projekte u gradu.

Ljutovac po prvi put ekskluzivno govori za Nova.rs o ponudi naprednjaka da pređe na njihovu stranu i podrži SNS i SPS. Kako kaže, ponuda mu je stigla od vrha SNS u Beogradu, konkretno od strane kabineta Aleksandra Šapića.

„Imao sam dve ponude, a inicijativa je stigla od Aleksandra Šapića, bivšeg gradonačelnika. Najpre su mi rekli da mogu mnogo više da mi ponude od onoga što trenutno imam. Sugerisali su mi da mogu da dobijem sve što poželim jer se pregovara i sa drugima oko većine. Kazali su da samo ne mogu da računam na Batajnicu, jer neće postati opština u naredne dve godine, ali da nakon tog perioda može i o tome da se razgovara“, priča Ljutovac za Novu.

Inače, Ljutovac živi u Batajnici i u svojim nastupima u Skupštini grada Beograda insistirao je uglavnom na pitanjima poboljšanja uslova za život u ovom delu Beograda koji pripada opštini Zemun.

Stotine hiljada evra i projekti u gradu – samo da podrži SNS

Kako kaže, dobio je signale da je vrh beogradskog dela SNS izuzetno zainteresovan da upravo on podrži naprednjake i socijaliste, što je odbio.

milan ljutovac foto Printscreen YouTube nedavimobeograd
foto: Printscreen/YouTube/ nedavimobeograd

Prema rečima našeg sagovornika, glavni razlog zbog kojeg su ga kontaktirala da obezbedi većinu je činjenica da ima pokret „Izbor za našu opštinu Batajnica“, zbog čega bi se zadovoljile pretenzije naprednjaka oko legitimiteta za formiranje gradske vlasti.

Nakon toga, prema rečima Ljutovca, SNS je ponovo je pokušao i izneo drugu i konkretniju ponudu.

„Par dana nakon toga su mi rekli da mogu mnogo da učine za mene, konkretno ponudili su više stotina hiljada evra. Naglasili su da su odvojili budžet za to i da mogu da računam da ću dobiti sve projekte koje želim, uz komentar da tu neće biti nikakvih problema. Ovde su mislili na projekte koji se dobijaju od grada na konkursima, čime bi se finansirali projekti koje želimo bez ikakvih problema. I to su nudili. Rekao sam da ne želim ni kafu da mi plate, da ne želim da idem protiv sebe i odbio sam i ovu prljavu ponudu. Od nekog mi je i dinar mnogo, a od njih i milijarda malo. Nije pitanje koliko je, već od koga“, podvlači Ljutovac.

Poručuje da ne želi da prihvati da se ovakav način bavi politikom.

„Za neke vrednosti i idealne treba se boriti, tu ne postoji nikakva cena. Sa istomišljenicima sarađujem uvek, ali sa ljudima protiv kojih se borim nema ni kompromisa, niti bilo kakve saradnje, koje god pare da se nude“, zaključuje Ljutovac.

Prema rečima Ljutovca, nakon toga više nisu stizale “nepristojne” ponude na njegov račun, a ubrzo je doneta i odluka da ne postoji većina u Skupštini grada Beograda, pa je i priča oko „kupovine“ odbornika privremeno stavljena ad acta.

Inače, ovo je prvi put da Milan Ljutovac govori o konkretnim ponudama, iako je početkom marta u javnosti govorio da je imao određene ponude iz SNS.

Tada je u holu Skupštine grada Beograda rekao da želi da demantuje glasine da je prešao u SNS i da će sa njima formirati većinu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milan Ljutovac (@ljutovac_)

„Jedini sam odbornik iz Batajnice, za mene su glasali opozicioni glasači i nemam nameru da kršim volju građana. Nema prodaje za interese, to su moji stavovi. Isključivo sam opozicija ovoj vlasti. Biću opozicija svakoj vlasti i autoritarnom režimu koji funkcioniše na ovakav način. Nema nikakve podrške vlastima i mislim da ćemo na izborima pokazati da građani želje promene“, rekao je Ljutovac na snimku koji je objavio na društvenoj mreži.

Tada je poručio da je imao ponudu „na stolu“ od strane SNS, ali da sa autoritarnim režimom nema nikakve saradnje.

„Želim to i javno da kažem, da ostane zabeleženo. Do pobede i stvaranja jednog boljeg uređenijeg, demokratskog društva“, istakao je Ljutovac.

Da se razgovaralo sa predstavnikom liste “Srbija protiv nasilja“ u januaru je potvrdio i predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić.

Tada nije rekao o kome se radi, ali je istakao da su razgovori koje je vlast vodila sa pojedinim odbornicima liste “MI-Glas iz naroda”, Branimira Nestorovića, POKS, čak i sa jednim s liste “Srbija protiv nasilja”.

Od ponudama su govorili i predstavnici drugih opozicionih lista, konkretno doktor Branimir Nestorović koji je pominjao ponude od “šest cifra”, kao i predstavnicima POKS-a koji su rekli da im je nuđeno javno preduzeće, sekretarijat i „šta god da poželi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari