Ko je SPS ostavio bez struje na Veliku subotu

*Na mitingu socijalista nije bilo struje, pa je situaciju rešavao Bajatović sa Andrejom Vučićem * Jedan od najvećih problema Kovina je krađa - krade se sve i svašta, kaže za Danas Svetozar Polić * Vlast se u protekle četiri godine menjala nebrojeno puta, iako su je uglavnom činili naprednjaci, podeljeni u dve struje
Reporterka Danasa u poseti Kovinu pred lokalne izbore u nedelju, 23. aprila

Ostavite komentar


  1. Toliko su se oslobodili da se otkazima preti otvoreno. Vrši se popis ljudi koji prilaze drugim strankama. Predsednik lokalnog SPS-a je osetio na svojoj koži nakon predaje liste na šta su sve spremni. I najavljeni su autobusi "uterivača straha" za 23. koji će biti raspoređeni po celoj opštini. Jednog dedu je malo falilo da prebiju prošle godine jer nije hteo da glasa za njih. I imaju podršku lokalnog Radio Busa i RTV Pančeva.

  2. Koliko sam ja upoznat u Kovinu ne postoji nikakva koalicija SDS/ Dveri. Naime radi se o pogresno prenetoj informaciji toliko o istrazivackom novinarstvu. SDS i Dveri su koliko sam ja upoznat zajedno sa grupom totalno nestranackih licnosti ostavili stranacke programe i razlike po strani sa ciljem formiranja Zakonski dozvoljene Grupe Gradjana. I tu grupu gradjana cine kako pojedini clanovi tih stranaka, tako i nestranackih licnosti. Tako da govora o koaliciji nema ni u pomenu. Niti postoji bilo kakav koaliocioni sporazum sto je osnova za bilo kakvu koaliciju da bi se o njoj govorilo uopste. Sto se vidi i po Resenju o proglasenju liste gde se jasno vidi da je to lista ne nikakve koalicije, vec Grupe Gradjana. Mozda bi ipak trebalo kada je novinarstvo u pitanju povesti vise racuna o listi koalicije koju predvodi SPS mozda u tom koalicijonom sporazumu nije sve u redu. Ali verujem da ce istrazivacko novinarstvo uspeti tu da prodre. Radi se mozda o slicnom problemu kao pred parlamentarne izbore 2016 godine a opet je u pitanju stranka Zeleni Srbije. Mozda je pravo pitanje da li je osoba koja je potpisala koalicioni sporazum ispred stranke zelenih pravno utemeljeno i ovlascena za to ili je to neko drugo lice. Tj ko je sekretar stranke Zeleni Srbije? da li je to potpisnik dokumenta ili mozda neko drugi. Eto Vam teme za istrazivacko novinarstvo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.