Ko ne ukine stimulacije - biće smenjen 1

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić zatražio je od direktora javnih ustanova da ukinu stimulacije na svoje plate, a oni koji to ne urade biće zamoljeni da se povuku.

– Tražio sam od svih direktora javnih ustanova koje se finansiraju iz budžeta grada Kraljeva da ukinu stimulacije na svoje plate, a stimulacije će postojati za ona radna mesta i one ljude koji značajno doprinose poboljšanju rada javne ustanove i stvaraju sopstvena sredstva za tu ustanovu“, rekao je Terzić.

On je, posle sastanka sa direktorima javnih ustanova, čiji je osnivač grad, istakao da ovaj problem mora urgentno da se reši.

Svi mi koji smo došli na javne funkcije u ovom gradu znali smo kolike su plate za posao koji ćemo obavljati, dodao je Terzić, pojašnjavajući da je uvećane plate, zbog stimulacija, imalo nekoliko direktora javnih ustanova.

Terzić smatra da su svi kada su prihvatili posao, prihvatili i naknadu za njegovo obavljanje.
– Oni kojima ne odgovara naknada, mogu da se povuku, a na ta mesta mogu da dođu oni građani, oni stručnjaci koji će taj posao da obavljaju za naknadu koja je već predviđena, rekao je Terzić, ali je naveo da ne želi da govori o tome da li su plate niske ili visoke.

Oduke o stimulacijama na direktorske plate donosili su upravni odbori ustanova, a takve poteze gradonačelnik je označio kao neargumentovane i nepotrebne.

– Neki su i sami sebi povećavali plate, pa sada pitaju šta da rade. Sami treba i da je smanje i da je vrate na nivo pre povećanja – poručio je on.

Direktori svih javnih ustanova koje se finansiraju iz budžeta grada Kraljeva moraće da smanje zarade, bez obzira da li su sredstva koja koriste za povećanje svojih zarada proistekla iz gradskog budžeta ili iz sopstvenih prihoda.

Terzić je najavio da će obići sve ustanove koje se finansiraju iz budžeta grada i o problemima sa kojima se susreću razgovarati sa direktorima i zaposlenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari