Koalicija Albanaca - Ujedinjena dolina pozvala birače da po treći put glasaju 27. maja 1Foto:Vojkan Ristić/Danas

„U ovom trenutku važno je da Albanci imaju svog predstavnika u Skupštini Srbije zato i pozivamo birače da 27. maja izađu i glasaju na izborima koji će biti po treći put ponovljeni na biračkom mestu broj šest u OŠ „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu“, rečeno je Danasu u Koaliciji Albanaca u Bujanovcu.

Iz ove koalicije koju predvodi Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, pozvali su i Albance u dijaspori da izađu i 27. maja glasaju za ovu listu.

Prethodno je bilo najavljeno da ukoliko RIK po treći put ponovi glasanje na biračkom mestu u OŠ „Muharem Kadriju“ da će uslediti bojkot, ali ipak do toga neće doći.

Na biračkom mestu broj šest pravo glasa ima 1089 birača a iz RIK je saopšteno da će biti štampano isto toliko glasačkih listića na srpskom i albanskom jeziku.

Ponovljeno glasanje biće održano 27. maja, a ovo biračko mesto biće otvoreno od 7 do 20 sati, kada će pre svega Albanci biti u prilici da još jednom daju glas svom poslaničkom kandidatu i nosiocu liste Šaipu Kamberiju. Na drugom ponovljenom glasanju lista koju predvodi lider PDD dobila je 670 glasova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari