Koalicija Dosta! Evropski put: Rešenje GIK-a je gaženje pravnog sistema Srbije 1Evropski put, Izborni štab

Кoalicija „Dosta! Evropski put“ smatra da je rešenje Gradske izborne komisije o njihovoj izbornoj listi ruganje izbornom procesu.

Gradska izborna komisija saopštila je pre tri dana da je toj koaliciji naložila otklanjanje nedostataka izborne liste koji su, kako je navela, smetnja za proglašenje te liste.

Koalicija Dosta! Evropski put posle rešenja Gradske izborne komisije, najavljuje da će se svim raspoloživim pravnim sredstvima boriti za zakonitost u izbornom procesu i veruje u institucije Republike Srbije, navodi se u sapštenju.

Naime, Rešenje koje je donela Gradska izborna komisija predstavlja gaženje prava i pravnog sistema ove zemlje, i ruganje svim učesnicima izbornog procesa, potvrđujući mišljenje da Zakon ne važi za sve jednako, dodaje se.

Obećavamo, da ćemo se svim pravnim sredstvima boriti do samog kraja, kako bi zaštitili izborni proces u gradu Beogradu. Podsećamo da je ista Gradska izborna komisija pre samo nekoliko dana proglasila izbornu listu Ruske stranke, dajući joj položaj izborne liste nacionalne manjine sa istaknutim „Rusima“, koji predvode navedenu listu, ističe se.

Nećemo se povući, i ovaj put idemo do kraja ići ćemo svakako nakon Prigovora i na sud, verujući da institucije ove zemlje obavljaju svoj posao u interesu svih građana Republike Srbije, poručuje se u saopštenju koalicije Dosta! Evropski put i postavlja pitanje GIK-u „da li je moguće da u samo par dana, imamo, tako ne jednako postupanje, spram lista nacionalnih manjina“.

Poručuje se i da se koalicija „više neće oglašavati do završetka celokupnog procesa, kako pred Gradskom izbornom komisijom, tako i verovatno pred Višim sudom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari