Koalicija Moramo osudila zahtev odbornika Patriotskog bloka za otkazivanje Parade ponosa 1foto: Printscreen/Facebook/Moramo

Odbornici Moramo u Skupštini Beograda osudili su danas zahtev odbornika Patriotskog bloka za zabranu održavanja Parade ponosa, najavljene za septembar u glavnom gradu.

Oni su u saopštenju podržali organizatore te manifestacije, navodeći da Parada ponosa predstavlja „važan korak u borbi za ključna politička pitanja za LGBTQIA+ zajednicu poput legalizovanja istopolnih partnerstava i regulisanja pitanja zdravstvene zaštite i nasleđivanja u partnerskim odnosima, kao i sprečavanja svakodnevnog nasilja i diskriminacije nad njima“.

„Zahtev za otkazivanje Europrajda 2022. koji su uputili odbornici Dveri i Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) pokazuje nerazumevanje suštine ljudskih prava i koristi neutemeljene argumente. Veća prava i slobode naših LGBT sugrađana ni na koji način ne ugrožavaju većinsku populaciju niti porodice“, stoji u saopštenju odborničke grupe Moramo koju čine Ne davimo Beograd, Zajedno, Solidarnost i Izbor za našu opštinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari