Koalicija NADA: Ministar Tončev da podnese ostavku 1Miloš Jovanović i Žika Gojković Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana saopštila je da je pozvala ministra bez portfelja u Vladi Srbije, Novicu Tončeva da podnese ostavku zbog prikrivanja imovine u izveštaju Agenciji za sprečavanje korupcije, vile u Beogradu vredne 1,5 miliona evra.

Tončev je, kako ističe koalicija NADA, vlasnik firme koja je vlasnik vile i po tom osnovu je morao prijaviti ovu imovinu, što nije
učinio.

„U drugim državama, poput Austrije, premijer podnese ostavku čim tužilaštvo pokrene proces oko neke afere za njega, a u našoj ministar javno prizna da je učinio krivično delo neprijavljivanja imovine i ništa se ne desi, osim što o tome malo govore mediji. Ako hoćemo da živimo normalno u uređenoj državi, tužilaštvo mora da počne da radi svoj posao i kada su funkcioneri u pitanju, a javnost mora naterati, u ovom slučaju ministra, da ne sramoti državu i podnese ostavku i pre nego što se spor završi“ – izjavio je kandidat za predsednika Srbije i predsednik DSS, Miloš Jovanović.

Predsednik POKS-a Žika Gojković naveo je da Tončev treba da sledi primer Sebastijana Kurca.

„Kada je objavljena vest o ostavci Sebastijana Kurca, premijera Austrije i razlog za njegovu optužbu, ubeđen sam da većina političara u Srbiji, predstavnika i sadašnje i bivše vlasti, nije razumela zbog čega je optužen i šta je osnova krivičnog dela, obzirom da je u Srbiji sve to normalno već decenijama i događa se svakodnevno. Pozivam ministra Tončeva da sledi slučaj Kurca i time oslobodi tužilaštvo pritiska svoje funkcije, da bi moglo slobodno da radi svoj posao“, izjavio je u pisanoj izjavi Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari