Koalicija NADA osuđuje Rezoluciju Evropskog parlamenta 1Printskrin parlament.rs

Koalicija NADA osudila je danas Rezoluciju Evropskog parlamenta u kojoj od Beograda traži da uslov za ulazak u EU bude priznanje secesije Kosova i Metohije i uvođenje sankcija Rusiji, i pozvala Vladu Srbije i predsednika da konačno prihvate činjenicu da se od Srbije traži.

„Evropski zvaničnici su ko zna po koji put, a sada i kroz Rezoluciju Evropskog parlamenta, jasno rekli da je uslov za pristupanje Srbije EU priznanje secesije Kosova i Metohije. Traži se od Beograda da dođe do sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, koje na kraju podrazumeva međusobno priznanje“, rekao je poslanik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić, a navodi se u saopštenju.

Predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije Vojislav Mihailović rekao je da su nedopustive sankcije Rusiji iz mnogo razloga, poput podrške u međunarodnim odnosima koje ona daje Srbiji u vezi s kosovskim problem i odbranom Republike Srpske.

„Ni ekonomski argumenti za uvođenje sankcija nisu relevantni, s obzirom da kapital beži iz zemalja EU zbog velike cene gasa. Nema pritisaka koji te argumente i stavove može promeniti“, rekao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari