Koalicija NADA: Poternice za Račak su novi pritisak na Srbe 1foto: FoNet/Milica Vučković

Koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), osudila je danas raspisivanje poternica za Srbima zbog optužbi da su učestvovali u zločinu u Račku 1999. godine i pozvala državne organe Srbije da reaguju na taj novi pritisak.

Da se zločin nad albanskim civilima u Račku nije desio potvrdilo je čak i Haško tužilaštvo, koje je odustalo od tog dela optužnice u suđenju Slobodanu Miloševiću, tako da je jasno da je u pitanju još jedan pokušaj Aljbina Kurtija da zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji, ocenio je potpredsednik Novog DSS Predrag Marsenić povodom opštužnice protiv 18 Srba.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović istakao je da Srbija mora jasno da upozori Kfor i druge međunarodne predstavnike da će nova hapšenja Srba zbog izmišljenih zločina dovesti do novih tenzija, barikada i moguće eskalacije nasilja, u ionako već krhkoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Mihailović tvrdi da je akcija srpske policije u Račku bila izvedena izuzetno profesionalno, zbog čega se i izučava na vojnim akademijama širom sveta, kao primer vrhunske strategije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari