Koga je sve Vučić u devet minuta govora juče stigao da citira? 1foto: Printscreen/YouTube/Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom otvaranja deonice na delu Moravskog koridora od Pojata do Makrešana obratio se prisutnim građanima, a u devetominutnom govoru citirao je sedmoro ličnosti.

Citiranja je započeo vladikom, pesnikom i filozofom Petrom II Petrovićem Njegošom i njegovom misli “Pokolenja dela sude”.

“Ovi putevi ostaju kao naš trag u vremenu, a ovom tragu sudiće naši potomci i veoma se radujem tom sudu”, nastavio je Vučić.

Nakon Njegoša na redu je bio slikar Pablo Pikaso.

“A veliki Pablo Pikaso je rekao da je rad osnovni ključ svakog uspeha i radili smo mnogo da bi ovakve rezultate postigli”, naveo je predsednik.

Vučić je dodao i citat Miloša Crnjanskog.

“Za nas je važno da pokazujemo da možemo da radimo i gradimo i u teškim vremenima za Evropu i svet, da grabimo ubrzano ka budućnosti. Jer kako kaže Crnjanaski – u budućnost treba ići, u budućnost gledaju i idu svi srećni narodi”, poručio je Vučić.

Misao Fridriha Šilera, nemačkog pesnika, dramaturga, filozofa i istoričara, takođe se našla u Vučićevom govoru.

“Šiler je u pravu kada kaže da se svaki čovek diže zajedno sa svojim ciljevima. Srbija jača i uzdiše se sledeći jasne ciljeve održivog i snažnog rasta”, nastavio je predsednik.

Nakon Šilera, za kraj je ostao nobelovac, književnik Ivo Andrić.

“Gradeći svaki novi put mi kao da gradimo čitav novi svet. Svet događaja, situacija i susreta. Baš kako je veliki Andrić rekao: Nema staze ni puta kojem nisam bar zakoračio, samo ako je to bilo mogućno, u tome nisam poznavao straha, umora ni oklevanja. To mora da bude naša deviza, to moramo da radimo u budućnosti. Da se uvek time rukovodimo, da hrabro i odlučno postavljamo najviše moguće ciljeve pred sebe i svoju zemlju. Svako od nas pojedinačno da zada sebi ciljeve, i kaže ovo su stvari koje moramo da uradimo, koje moramo da napravimo. Jer ako to mi uradimo onda nećemo imati nikakve probleme”, rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari