Koha: Đurić ne može na Kosovo 1Foto: Medija centar

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odbilo je da prihvati zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da uđe danas na Kosovo, prenosi Radiokim pisanje pisanje prištinskog portala Koha.

Prema izvorima portala Koha, Đurić je tražio dozvolu da danas boravi na Kosovu.

Prištinski portal navodi da je ova odluka usledila nakon što je ovo kosovsko ministarstvo dobilo informaciju da Đurić na Kosovo stiže sa nekoliko zvaničnika, a sa planovima da danas na Severu Kosova poseti „nekoliko benzinskih stanica koje nemaju dozvolu za rad kosovskih vlasti“.

„Marku Đuriću se ulaz na Kosovo može dozvoliti samo uz prethodnu dozvolu Ministarstva spoljnih poslova Kosova kojem mora prethodno da prijavi dnevni red dok boravi na teritoriji Kosova“, javlja Koha.

Prethodno je Kancelarija kosovskog premijera saopštila da je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri, „informisala“ EU o „ilegalnim aktivnostima” i zahtevajući da spreči “dešavanja koja su u suprotnosti sa normalizacijom odnosa dve zemlje“.

Iz Prištine tvrde i da neće dozvoliti rad NIS Petrola.

U sredu je najavljeno da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boraviti 15. decembra, u Kosovskoj Mitrovici, gde će prisustvovati puštanju benzinske stanice i maloprodajnog objekta „Naftne industrije Srbije“ u rad.

Nakon 17 godina, „Naftna industrija Srbije“ obnoviće rad sve svoje tri benzinske stanice na severu Pokrajine, u Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mirovici, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari