Koji su poslanici u grupama prijateljstva: Macura za JAR, Stamenkovski za Mongoliju, Albahari za Holandiju 1foto: Printskrin, Narodna skupština

Na sednici Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove danas su izabrani predsednici i članovi grupa prijateljstva s više država. Za predsednike po dve grupe prijateljstva izabrani su Dragan Marković Palma, koji će biti na čelu Grupe prijateljstva parlamenta sa Austrijom i sa Egiptom, i Usame Zukorlić koji je na čelu Grupe prijateljstva sa Kuvajtom i Saudijskom Arabijom.

Milovan Drecun je predsednik Grupe prijateljstva sa Izraelom, kao i Ukrajinom i Podsaharskom Afrikom.

Na čelu Grupe prijateljstva sa Sirijom izabran je Veroljub Matić, predsednik Grupe prijateljstva sa Turskom je Muamer Baćevac, sa Holandijom je Natan Albahari a sa Južnoafričkom Republikom Nada Macura.

Predsednik poslaničke Grupe prijateljstva sa Hrvatskom biće Janko Veselinović, sa Mongolijom Milica Đurđević Stamenkovski, sa Belorusijom Dragomir Karić i sa Svetom Stolicom Marjan Rističević.

Izmedju ostalog, za predsednika Grupe prijateljstva sa Australijom izabrana je Jelena Milošević, Brazila Marija Jevđić, Danske Zoran Radojičić, Irana Marko Atlagić, Japana Snežana Paunović i Kanade Dubravka Filipovski.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari