Koju lekciju Vučić treba da nauči za desetku? 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ima sugestiju za “najboljeg studenta u istoriji”, odnosno, predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon što je Vučić danas priznao da je pogrešio govoreći u subotu o jedinim terminima za održavanje beogradskih izbora, Grbović je na društvenoj mreži Iks napisao na koje lekcije može da pređe za bolju ocenu.

“Najbolji student u istoriji “ je priznao grešku i obnovio gradivo i tako shvatio da izbori NE MORAJU da se održe do 11. maja već do 2. juna. Sada može da pređe na lekcije za bolju ocenu: 1. Šta je prebivalište? 2. Koliko prebivališta može imati jedna osoba u jednoj državi? 3. Ko je nosilac suvereniteta? I lekcija za desetku – Šta su slobodni i fer izbori?”, napisao je Grbović.

Na to se nadovezao član GIK Vladica Ilić koji je napisao da je pitanje broj 2 koliko prebivališta može da ima jedna osoba na kugli zemaljskoj u isto vreme (ne samo u jednoj državi).

Vučić je priznao da je napravio tehničku grešku govoreći o terminu izbora za Beograd, kada je rekao da oni mogu biti samo 28. aprila ili 5. maja.

Prema njegovim rečima, potpuno je normalno da predsednik Narodne skupštine po izboru, u ponedeljak, utorak ili sredu, raspiše nove izbore jer ne treba čekati i odugovlačiti. I da su za to datumi, 28. april. 5. maj, nategnuto 12. maj.

Prema njegvoim rečima, postoji zakonska mogućnost i da izbori budu održani i 2. juna, ali da je za njega najlogičnija opcija da se ide odmah na izbore, ali da vidi da to „izazaiva nelagodu i bol u želudcu kod onih koji su pričali da su ubedljivo pobedili pa ih je neko pokrao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari