Kolika je snaga funkcionera koji su napustili SNS u rušenju Vučićevog režima? 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Izlasci Stanislave Pak, Dragana Šormaza i Zorane Mihajlović iz Srpske napredne stranke su simbolički važni jer po prvi put vidimo napuštanje SNS i to u veoma osetljivom trenutku za stranku – komentariše za Danas Dušan Spasojević, profesor Fakulteta političkih nauka.

Na pitanje koliku snagu imaju oni funkcioneri koji napuštaju naprednjake a koja može biti iskorišćena u smeru rušenja režima Aleksandra Vučića, s obzirom da imaju informacije o načinima vladanja ovog – autokrate, kako ga označavaju ne samo kritički nastrojeni posmatrači prilika u Srbiji, sagovornik Danasa kaže da njihov uticaj jeste relevantan.

– Njihov izlazak je politički mnogo važniji od pojačanja poput tenisera Janka Tipsarevića ili košarkaša Dejana Tomaševića. Njihov odlazak pokazuje slabosti stranke i pomaže javnosti da shvati da je SNS pobediv i ranjiv, uprkos dosadašnjoj izbornoj dominaciju – kaže naš sagovornik.

Kolika je snaga funkcionera koji su napustili SNS u rušenju Vučićevog režima? 2
foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Takođe, dodaje, opoziciji mogu pomoći informacije koje ovi funkcioneri mogu imati o malverzacijama i korupuciji vezanoj za SNS.

– Ipak, treba voditi računa da niko od njih nije iz najužeg rukovodstva iako su povremeno imali važne funkcije za stranku i da im rejting u javnosti nije baš toliko visok da bi se percipirali kao potpuno kredibilni izvori – zaključuje Dušan Spasojević.

Podsetimo, nakon što su bivša ministarka i potpredsednica SNS, Zorana Mihajlović, kao i član Glavnog Odbora naprednjaka, Dragan Šormaz, napustili partiju Aleksandra Vučića, upućujući oštru kritiku na način na koji  vodi stranku i državu, priključila im se Stanislava Pak, članica GO i savetnica za medije bivšeg predsednika Srbije i SNS – Tomislava Nikolića, koja je saopštila da i ona napušta partiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari