Kolike su šanse da Sergej Trifunović preuzme PSG? (ANKETA)

Ostavite komentar


  1. Zastupniku Pokreta slobodnih građana, članovima Predsedništva, članovima Izvršnog odbora

    Poštovani gospodine Veljanovski,

    Obraćam Vam se drugi put u nameri da ukažem na učinjene nepravilnosti i potrebu da se iste uklone, ali i da ponovo upozorim da ću u slučaju izostanka adekvatne reakcije od strane Predsedništva biti prinuđen da sudskim putem tražim zaštitu svojih prava.

    Pošto ste ignorisali moj prethodni dopis, moraću da Vas upoznam sa odredbama Statuta koji ne poznajete ili ga proizvoljno tumačite na način koji odgovara Vašim željama.
    Naime, član 7, stav 1, tačka 4 Statuta jasno kaže da svaki član ima pravo da „upućuje predloge i inicijative organima Pokreta i NA NJIH DOBIJE ODGOVOR“. Izostanak reakcija sa Vaše strane nije samo čin nepoštovanja prema meni kao članu, povereniku i osnivaču PSG, već i akt nepoštovanja najvišeg pravnog akta jedne organizacije.

    Što se tiče same odluke na osnovu koje je drugo lice imenovano na mesto poverenika za Stari grad, a bez mog znanja i bez odluke o razrešenju mene kao aktuelnog i legalno postavljenog poverenika, moram da Vam ukažem da taj potez nije samo nelegitiman, već i nelegalan.

    Prvo, ja nisam podneo ostavku na mesto poverenika. Kafanske priče mogu samo kod Vas, politički, pravno i institucionalno polupismenog a instruiranog, poslužiti kao osnov za moje uklanjanje. Ako nisam u pravu, pokažite mi moju ostavku ili odluku Predsedništva koje je istu konstatovalo.
    Drugo, nikada nije doneta odluka o mom razrešenju. Ako ste želeli da me razrešite na sednici održanoj 19.januara, najmanje što ste morali da učinite jeste da me o toj nameri obavestite, obrazložite razloge i dopustite da se o njima PISMENO ILI USMENO IZJASNIM, baš kao što to Statut predviđa prilikom isključenja iz članstva (član 6, stav 4)
    Treće, čak i da ste ispoštovali procedure, a niste, odluka nije punovažna jer za nju nije glasala ni većina od broja prisutnih članova Predsedništva. Na osnovu zapisnika jasno je da je za odluku glasalo 4 osobe, od 8 prisutnih.
    Vaše tumačenje da Vaš glas presuđuje u tom slučaju je netačno, nelegitimno i protivno Statutu iz sledećih razloga:

    1) Statut predviđa da u slučaju podjednakog broja glasova odlučuje glas Predsednika, a ne zastupnika.

    2) Član 11, stav 1, tačka 6 predviđa da Predsednik imenuje Zastupnika da zastupa Pokret u slučaju njegove sprečenosti. Jasno je da Zastupnik ne preuzima SVA ovlašćenja Predsednika, već samo ona koja su neophodna da organizacija može da radi dok je Predsednik odsutan ili sprečen.

    3) Funkcija zastupnika je tehničke prirode, reč je o ad hoc funkciji koja je privremenog karaktera. Ni na koji način se ne može protumačiti da Zastupnik kao IMENOVANO privremeno lice, može preuzeti SVE funkcije Predsednika koji ima najveći legitimitet jer je reč o osobi koju BIRA SKUPŠTINA kao najviši organ Pokreta.

    S obzirom na to da ste lično prisvojili ovlašćenja koja Vam ne pripadaju, i da svesno odbijate da nepravilnost otklonite, upozoravam Vas da ću biti prinuđen da proširim tužbeni zahtev i na Vas lično, ukoliko se osporena odluka pod HITNO ne povuče.
    Političku i pravnu nepismenost vam još i mogu oprostiti, ali očitu želju da se uništi jedini istinski opozicioni pokret ne mogu.
    Deficiti u vašem shvatanju demokratije i procedura, koji tako potsećaju na delovanje trenutne vladajuće klike ne ostavljaju ni zrnce sumnje za koga i u čiju korist to radite!

    Saša Uzelac, poverenik OO Stari grad

  2. Hocete da kazete da je ta individua kompetentna i sposobna da vodi drzavu?! (jer ako se neko politicki kandiduje na izborima to podrazumeva to)
    Videli smo da je onaj Beli napravio lep izborni rezultat ali je posteno priznao da on ne ume nista drugo nego da zamajava naivne pa se povukao.

  3. Velika je vrlina znati šta je za tebe, a šta nije. Neposedovanje ove vrline koštalo je mnoge pojedince kroz istoriju, ali, što je još gore, i velike grupe koje su ih sledile. Zamislite samo da je Aleksandar Vučić sposoban da prepozna da nema gotovo nijedan potreban kvalitet da predvodi ovaj narod, koliko bi se nerava sačuvalo…

    1. To je drugo, AV ne želi da „predvodi“, nego da pljačka. A to i radi, vrlo uspešno

  4. Svakako Sergej!
    Ako protivkandidat Olenik dobija podrsku Predsednistva tako sto
    smenjuju poverenike u pomenutim opstinama
    da bi on pobedio, casno je i posteno da se doticni advokat i ne kandiduje.
    Sto se tice naravi Sergeja, nista mu ne treba zameriti u svojim
    nastupima, s obzirom
    koju bagru, prostake
    i agresivce ima protiv sebe na celu sa Aleksandrom Vucicem.
    Taj isti takozvani predsednik Srbije svakim danom dokazuje bezobrazluk agresivnos i bahatost i to ispoljava JAKO JAKO kukavicki a puzi i kleci kad se nadje pred svojim mentorima koji su ga i doveli na vlast da bi nas sto vise ponizio, rasparcao i rasprodao Srbiju.

  5. Olenik je dobar za NATO a ne za srbiju, Trifunovic je dobar za Srbe a ne za strance. Olenik bi unistio PSG sa svojim stavovima, niko ne bi glasao za PSG, Olenik bi od PSG napravio novi LDP jer je on skoro pa isti kao Cedomir Jovanovic.

  6. Uh, jedva cekam da sergej postane predsednik, ne mogu vise da gledam ovu karleusu!

  7. Interesantna je nagla zainteresovanost Sergeja Trifunovića da artikuliše svoju borbu na institucionalan način. Baš u ovom trenutku, hmm. U trenucima žestokih napada na organizaciju, čiji predsednik želi da bude, držao se sa strane i nije bio ni muzičar, a nije ni tetki išao da odnese lek. No, možda je i potrebno potpuno obesmišljavanje opozicije, udaranje u dno konačno, kako bi se započela borba. Profil ljudi koji podržavaju Sergeja Trifunovića, jako se malo razlikuje od profila onih protiv kojih se borimo. Lokalni zgubidani ispred podruma pića, koje je samo nepravda sprečila da postignu mnogo više u životu, a ne odsustvo obrazovanja i kvaliteta. Isti takvi su podržavali Belog. Pobeda drugog kandidata, koja je teško moguća u ovakvoj estradnoj državi, gde i „elita“ danima ispira usta privatnim fotografijama folk pevačice, takođe ne bi dovela do neke promene. Oteran je čovek, koji ima integritet, koji je ozbiljan, stručan i koji je bio voljan da uđe u ring sa ovim bitangama, ali nije imao trenera, već samo razularenu masu koja je arlaukala i psovala, baš kao u pravom boks meču. Hajde da već jednom dotaknemo dno, pa da zamolimo tog čoveka da krenemo borbu ponovo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.