"Koliko je kumovskih mercedesa i lamborginija kupila Jovanjica?": Zelenović poručio da je vlast sprečila stvarnu istragu u "Jovanjici" 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas da predstavnici vlasti čine sve kako bi, u vezi slučaja „Jovanjica“, sprečili stvarnu istragu o poljoprivrednom dobru na kome je otkrivena najveća plantaža marihuane u Evropi.

Zelenović, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, je u pisanoj izjavi upitao koliko je „kumovskih mercedesa i lamborginija kupila Jovanjica, koliko stanova i lokala“?

„Ako vlast nije upletena u Jovanjicu onda neka urade sve kako bismo saznali istinu. Sve što smo mogli prethodnih dana i preksinoć u Utisku nedelje da čujemo govori nam sasvim suprotno – visoki predstavnici vlasti, a pre svega (ministar policije Bratislav) Gašić i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, čine sve kako bi sprečili stvarnu istragu“, rekao je Zelenović.

On je rekao da stručnjaci govore o milijardama evra vrednosti marihuane sa Jovanjice, a da se dešava da, umesto da se tužilaštvo, policija i sudovi pozabave tokovima tog novca, vlast potencira progon inspektora koji su doveli do otkrivanja i hapšenja kriminalaca.

„I ne samo da se Gašić i Vučić svojski trude da mute vodu i speru tragove nego sada prisustvujemo i kampanji pranja biografije (vlasnika Jovanjice Predraga) Koluvije. Sve to nam govori da je u pitanju jedna dobro razrađena šema u kojoj se više ne zna ko je kome i šta dužan“, kazao je Zelenović, koji je i poslanik u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari