Komandant Kfor zatražio od predsednika Srpske liste da se udalje demonstranti ispred opštine Zvečan 1Foto: Facebook/KFOR, Ilustracija: Radenko Topalović/Danas

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuči zatražio je danas od predsednika Srpske liste (SL) Gorana Rakića da se udalje demonstranti koji se nalaze ispred zgrade opštine Zvečan.

Tokom susreta sa Ristučijem, Rakić je zatražio da se kosovska policija, koja je postavljena na ulazu u zgradu opštine Zvečan, skloni odatle, kao i da novoizabrani gradonačelnik podnese ostavku.

Kako izveštava Koha.net, Ristuči je najavio da će njihovi vojnici ostati ispred zgrade i upozorio da će, ukoliko demonstranti ne odu, „doći do pucnjave“.

„Ovo je objekat Opštine, objekat građana, gde rade naše porodice i mi ćemo ovde ostati. One koji su nepoželjni treba ukloniti. Ako želite da odete, stvorićemo vam prostor da odete“, rekao je Rakić predstavnicima Kfora.

Uočeno je pojačano prisustvo vojnika Kfora ispred zgrada opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubinom Potok.

Po obodu objekata opštine postavljene su i žičane ograde, dok je jedan broj građana počeo da se okuplja.

Za ponedeljak su najavljeni protesti u četiri opštine na severu Kosova – Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Predstavnici Srpske liste razgovarali su sa pripadnicima kosovske policije, a od njih je zatraženo da oslobode Opštinu Leposavić kako bi se „zaposleni vratili u opštinu“.

U Zubin Potok, pred zgradu opštine stiglo je sedam oklopnih automobila Kfora. Neki pripadnici Kfora ušli su u zgradu.

U blizini objekata opština Zubin Potok, Leposavić i Zvečan je primetno veće prisustvo oklopnih vozila Kfora, javljaju reporteri sa lica mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari