Žarko Koraćfoto FoNet Milica Vučković

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać rekao je večeras da nikada do sada nije video da se na sednicu Skupštine Srbije dovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su pravili prsten oko opozicionih poslanika.

 

„Ja sam oko 15-ak godina bio poslanik u raznim parlamentima. Nikad nisam video to. Inače, to su pripadnici MUP-a koji imaju tu značku i ne nose to oružje u Skupštini, ali nikad nisam video“, rekao je Korać, prenosi Nova.rs.

On je podsetio da i na slučaj nekadašnje poslanice radikala, a danas poslanice SNS, Nataše Jovanović koja je pre mnogo godina polila vodom tadašnju predsednicu Skupštine Srbije Natašu Mićić i dodao da tada „niko nije doveo policajce da prave zid“.

„Imali smo da je poslanica radikala, a sada Srpska napredna stranka, Nataša Jovanović polila je vodom predsednicu Skupštine Natašu Mićić, pa niko nije doveo 20 pripadnika MUP-a da napravi zid. Verovatno nikada niste videli u nekom parlamentu da policija čuva vlast od poslanika. To implicira da su poslanici besprizorni i da hoće da ih tuku. To je pre svega skandal. Drugo, oni koriste sve trikove koje im dozvoljava Poslovnik. Oni zakažu sednicu u roku kada možete da date amandmane na predlog dnevnog reda, oni zakažu to u kratkom roku da vi ne možete da podnesete“, rekao je Korać.

On je istakao da opozicija neće moći da ide „svako na svoju stranu“ i da će morati da se „koncentrišu sa nekim programom“ i da izađu i da je to jedini pravi odgovor.

„Opozicija mora da izvuče neku lekciju iz ovoga i da ide na neko ukrupnjavanje, da imaju bar neki minimalni program oko čega su saglasni“, dodao je Korać.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je danas da je „opozicija svojom blokadom u dobroj meri ispunila cilj“.

„Skrenuta je pažnja da stvari nisu definitivno onakve kakve treba da budu i sredstva su bila prilagođena aktuelnoj situaciji“, rekao je Grbović.

„Na ovoj sednici 4. i 5. septembra je trebalo da bude samo jedna tema, a to je izveštaj Anketnog odbora. Ovaj odbor je opstruisan od aktuelne većine. Obezbeđenje je njih juče i danas čuvalo od papira“, dodao je on.

„Sa ovom vlašću i ovim ljudima, ako oni posle dve vezane tragedije misle da baš ništa ne treba da se promeni, onda mi moramo da menjamo njih“, ocenio je lider PSG-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari