Dačić odbacio optužbe britanske poslanice o švercu oružja 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je u razgovoru sa otpravnikom poslova Ambasade Velike Britanije Dominikom Otvejom odbacio optužbe britanske poslanice Ališe Kerns (Alicia Koerns) da Srpska pravoslavna crkva (SPC) švercuje oružje na Kosovo.

Povodom optužbi koje je predsednica Odbora za spoljnu politiku iznela u britanskom parlamentu, Dačić je danas pozvao Otveja na razgovor, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Dačić je izrazio duboku zabrinutost zbog tvrdnji Kernsove da se oružje švercuje preko administrativnih prelaza iz Srbije u pravoslavne crkve na Kosovu kolima hitne pomoći.

Zbog težine tvrdnji, podvukao je da Ministarstvo spoljnih poslova postupa sa punom ozbiljnošću i odgovornošću i očekuje više informacija i hitnu proveru pomenutih tvrdnji, kako od britanske strane, tako i od drugih nadženih organa, uključujući misiju Kfora, navodi se u saopštenju.

Šef srpske diplomatije naglasio je da će na takve stvari Srbija uvek reagovati, štiteći svoje državne i nacionalne interese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari