Kosovo traži podršku Francuske u Interpolu 1Foto: EPA WALLACE WOON

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja, generalni direktor policije Samedin Mehmeti i šef Jedinice za uklanjanje eksplozivnih ubojitih sredstava Muhamet Rušiti boravili su u višednevnoj poseti Parizu, a jedna od tema razgovora sa domaćinima bila je podrška Francuske članstvu Kosova u Interpolu i Europolu.

U saopštenju iz Kosovske policije se navodi da je delegacija učestvovala na sajmu „Milipol“, a na marginama skupa Mehmeti se sastao sa direktorom Nacionalne policije Francuske Žeromom Leonetom.

Tema sastanka je bila i podrška Francuske u različitim procesima, uključujući i članstvu Kosova u Interpolu i Europolu radi jačanja zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala i povećanja bezbednosti na Kosovu, u regionu i šire, prenosi Kosovo onlajn prištinske medije.

Mehmeti je istakao da je Kosovska policija dokazan i pouzdan partner Francuske i da je saradnja između policije i relevantnih institucija u toj zemlji odlična.

Na sastanku je naglašeno da je cilj Kosova da bude faktor stabilnosti u regionu i šire i da će rezultati postignuti u borbi protiv kriminala, kroz pojačanu saradnju, biti veći.

Potvrđena je volja Francuske da nastavi i ojača saradnju sa policijom Kosova u oblasti bezbednosti kroz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i jačanje institucionalnih kapaciteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari