Kosovo u potrazi za žitom i čelikom

Ostavite komentar


  1. Neko ko je direktno zavisan na uvoz robe iz Srbije ne sme uvoditi takse od 100 posto.

    1. Da znate da mi Albanci smo snazni ljudi drzili smo se arpartheida Milosevica kada nismo imali mnoge stvar i prevazicicemo i ovo, ne sekiraj komso tu je Madjarska koja voli da proda zito, i da ne pricam o druge zemlje, a mi imamo zemlju koja moze da preradi zito ali zboc tolke nize cene Kosovo nije imao interes da uradi to ali sada ce to da urade.

  2. Psenice nema nigde po ceni od 16 dinara koliko su oni pazarili kod nas. Nek sada lepo plate po 37-38 dinara po kilogramu fjucers u Parizu ili Budimpesti, ali isporuku morace da cekaju najmanje dva meseca. A, i sad je najgori momenat, prelomni, kada se utvrdjuje ukupan rod u celom svetu, a on zbog klimatskih promena nije bio sjajan nigde, cak ni u Rusiji, koja vec godinama unazad ima rastucu ponudu za svetsko trziste. Ako Albancima na Kosovu nije dobra nasa jeftina psenica, Egipcani ce je jedva docekati, a nase komsije nek jedu kifle umesto hleba sto bi rekla Marija Terezija. Naravno to sve pod uslovom da neke nase IZDAJICE ne prodaju psenicu Crnogorcima ili Hrvatima, a ovi je reeksportuju Siptarima i uzmu masne provizije na nasoj muci.

Ostavite komentar


Politika

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore 10

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će se uključivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vućića u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja "ponovo voditi funkcionerska kampanja" uz zloupotrebu državnih resursa i medija i pozvao sve koji su se opredelili za učešće na izborima da odustanu od te odluke.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.