Uhapšeni osumnjičeni koji su opljačkali četiri Srpkinje u Severnoj Mitrovici 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Kosovska policija uhapsila je dve osobe na severu za koje se sumnja da su počinile krivična dela „razbojništvo“, „teška krađa“ i „krađa“, a kako je saopšteno, osumnjičeni su uhapšeni sinoć oko 19.30 časova, ispred Doma zdravlja u Severnoj Mitrovici, sat i po nakon što su opljačkali poslednju, četvrtu po redu ženu srpske nacionalnosti.

„U policijskoj stanici Severna Mitrovica, od 11.01.2024. do 22.01.2024. godine, prijavljena su četiri slučaja u kojima su žrtve bile žene srpske nacionalnosti, kojima su ukradene tašne dok su hodale ulicom. Osumnjičeni su uhapšeni 22. januara negde oko 19.30 časova ispred Doma zdravlja u Severnoj Mitrovici. U konsultaciji sa državnim tužiocem, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati“, navodi se u saopštenju policije.

Prvi slučaj se dogodio 11. januara ove godine, oko 18.30 časova u ulici Kneza Miloša kada je devojci srpske nacionalnosti ukradena torba u kojoj je, kako se navodi, bilo 50 evra i 4.000 dinara i lična dokumenta Kosova i Srbije.

Drugi slučaj dogodio se 13. januara oko 20.20 časova u istoj ulici, i tada je, takođe Srpkinji, ukradena torba sa službenim dokumentima, dok je treći bio 20. januara oko 22.25 časova u ulici Kralja Petra kada je ženi ukradena tašna u kojoj je bio telefon, nešto novca i dokumenta Kosova i Srbije.

Poslednja krađa se dogodila juče, 22. januara oko 18 časova, kada je u Ulici Kneza Miloša ponovo pokradena mlada Srpkinja, a ukradena joj je tašna sa ličnim dokumentima.

Policija navodi, da su uhapšeni (Njazi Saljihu i Senad Hajdini) sarađivali i da su priznali počinjena krivična dela i da su do sada u saradnji sa optuženima pronađene tri od četiri ukradene torbe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari