Kosovska policija pripremila operativni plan za Vidovdan 1

Kosovska policija pripremila je poseban operativni plan za obeležavanje Vidovdana na Gazimestanu, kako bi garantovala javnu bezbednost pre i posle proslave, saopšteno je iz ove policije.

Pojedini putni pravci će biti blokirani, a policija će vršiti preusmeravanje saobraćaja tokom proslave u određenim vremenskim periodima, a zavisno od situacije. Nije precizirano, međutim, koji će to konkretno putni pravci i kada da budu blokirani, prenosi Kossev.

U cilju garantovanja slobode i slobodnog kretanja za sve građane, na lokacijama gde budu ograničenja, potpune ili delimične blokade određenih putnih pravaca, u područjima gde se smatra da će se održavati razne manifestacije, kao što su – Priština, Gračanica, Gazimestan – angažovaće se dovoljan broj službenika policije u cilju usmeravanja saobraćaja, kao i pružanje uslova za normalno kretanje saobraćaja za sve korisnike drumskog saobraćaja,“ stoji u saopštenju.

Istovremeno iz KP-a zatražili su „pomoć, poverenje i razumevanje svih građana“.

Ujedno zahtevamo od svih da ne budu žrtve bilo kakve provokacije tokom održavanja proslave,“ apelovali su iz kosovske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari