Kosovska zastava ponovo na tvrđavi u Novom Brdu

Ostavite komentar


  1. Је л’ Ново Брдо на Косову? Да л’ ми качимо Турске ил’ Мађарске заставе на Калемегдан? У чему је онда проблем?!

    1. Pa kad počnemo da svojatamo Kalemegdan (ili nedaj bože Sirmijum i Viminacijum) i tvrdimo da su to izgradili Srbi onda će biti problem. Sve dok smo iskreni u tome ko je to napravio sve je u redu.

    2. Управо тако. И на бројним српским средњовековним грађаевинама у Северној Македонији је застава ове државе, па се питам зашто нас РТС и о томе не обавести. У бројним српским средњовековним манастирима литургија се поје на македонском, па нас о томе РТС не обавештава. Средњовековни српски град Брсково, управо прекопавају црногорски археолози (не знам да ли су и они развили црногорску заставу). Средњовековни српски град Скадар је пун албанских застава. Не волим дупле аршине и произвођење вести ни из чега. За шта уопште служе те вести.

      1. Свугде на свету на оваквим тврђавама и рушевинама се вију националне заставе, Илија, без обзира ко је када у исторји био у њиховом поседу. Куле тврђава у Чешкој красе барјаци Чешке Републике без обзира на то ко их је када подигао и држао посаду у њима. Можемо ли око тога да се сложимо? Због чега би онда заставе на тврдинама у Републици Северној Македонији и Републици Косово били изузеци? Једини разлог који могу да приметим је тај да таква глупо конструисана вест служи томе да се саблазни српска јавност и подигну навијачке страсти. Исправите ме ако грешим. Свако добро!

    3. @Миливоје Радаковић

      Imas ti i neki zivot ili ti je izigravanje veceg Albanca od Albanaca sve sta ti je preostalo?

  2. Jedan od glavnih pokazatelja srozavanja Danas-a je i to da je glavni i najobjavljeniji „komentator“ upravo ovaj „Миливоје Радаковић“, tipicni izdanak palanacko-autosovinisticke „misli“.

    1. Мене, Кривче, Данас нит’ плаћа, нити организује, а редакција не сноси одговорност за текстове објављене у коментарима.

      1. Vidi se da nisi organizovan i to na vise nivoa i da te gone razne frustracije i opterecenja u vezi Srba i neki burek koji dobijes od brace ti albanskih nacosa je za tebe sasvim dovoljan.

  3. @Миливоје Радаковић

    Da, u drzavama po svetu se isticu drzavne zastave i na objektima koje nije ta drzava izgradila, samo sto ta tvorevina na Kosovu nije drzava i ovde se ne radi o bezazlenom isticanju zastave nego o podlom pokusaju falsifikovanja istorije i prisvajanju tudjeg u ime albanskog naci-fasizma. Ako to Milivoje ne kapiras, mozda bi bilo bolje da visak vremena kojeg imas u obilnim kolicinama trosis na nesto primerenije kapacitetima.

    1. Jok. To je stvar oko koje mišljenja nisu čak naročito podeljena – za bolji deo sveta Kosovo je država makar koliko i Srbija – nije neka, al’ ima mnogo gorih. Kao takva ima pravo da kači svoje krpe na svoje kule i gradove, i tim se neosporivim pravom koristi, a DSSovci mogu da pocrkaju od muke.

      1. @Milivoje Radaković
        Za svakoga ko ima funkcionalni mozak ta tvorevina na Kosovu je izdrzavani protektorat bez medjuanrodnog legimiteta a ne drzava. Tako da ovakvi tragikomicni autosovinisti i albanski sovinisti koji pokusavaju da dokazu suproptno mogu samo da svisnu od muke i od besumucnog kuckanja komentara. Toga su svesni i tvorci te tvorevine a to pokazuje i nesposobnost uclanjenja u medjunarodne organizacije. Sto se tice kacenja krpa, promasio si poentu, sto nije nikakvo iznenadjenje ako se uzme u obzir koliko su ti suzeni kapaciteti usled licnih frustracija koje imas u odnosu na Srbe, ne radi se o tome nego o falsifikovanju istorije i proglasavanju tudjeg za svoje. St abi ti „milivoje“ rekao da ja proglasim tvoj stan za moj, izmislim dedu koji je davno kupio stan i okacim moju zastavu na vrata, sta bi tada kuckao?

        1. По чем је Косово издржавани протекторат, а Србија јок? Која је разлика у „легитимитету“? Је ли Србија постала држава захваљујући побуни против угњетавања прецвалог Отоманског царства и вољи великих сила да се с тим престане? Јесте. Па, исто је тако с Косовом, само што смо у тој епизоди ми Турци…

          1. Albance su na Kosovo kolonizovali Turci tako da su u ovoj prici oko Kosova ipak Albanci ti Turci koje spominjes. Ne radi se ovde ni o kakvom oslobadjanju od ugnjetavanja nego o pokusaju legalizacije albanske okupacije. Ta tvorevina na Kosovu je izdrzavani protektorat zato sto joj se trecina budzeta puni parama poreskih obveznika zemalja sponzora, zato sto i dalje sve institucije vode strane birokrate, zato sto je prisutan KFOR po mandatu UN-a, zato sto s ena svakih nekoliko meseci u UN-u vodi rasprava o stanju na Kosovu i zato sto je ta tvorevina nesposobna da se uclani u UN, OEBS, Savet Evrope, Interpol, Unesco i stotine drugih medjunarodnih organizacija, nesto sto je za pravu drzavu kao sto je npr. Srbija, vrlo lako ostvarivo. I joj jedna mala korekcija „mi“ nismo Turci ni u ovoj ni drugim epizodama ali da si ti poturica i u ovoj i drugim epizodama, vala jesi.

          2. @Миливоје Радаковић

            Prethodni slucaj albanizacije Kosova i otcepljenja od Srbije se desio za vreme II svetskog rata i to u izvedbi fasiste Musolinija i kasnije naciste Hitlera. Cak je postojala i SS divizija „Skenderbeg“ i tada su sa Kosova proterani Srbi, deset hiljada Srba je tada ubijeno, kuce i imanja su pljackanja, srpske crkve i manastiri su i tada kao i sada bili paljeni i unistavani. Hoces da kazes da su Musolini i Hitler bili veliki“ borci protiv ugnjetavanja“ te su zato tada podrzali Albance?

          3. Jest’, a Srblji su direktno od amebe, kapiram. Nikako da se setite „srbizacije“ južne Ugarske? Pokrijte se ušima, tutumraci!

          4. @Milivoje Radaković/Миливоје Радаковић

            Gubis se „Milivoje“, gubis…Uporedjujes zabe i babe, zamenjujes teze, rasipas jeftinu demagogiju, blamiras se… Na teritoriji „Juzne Ugraske“ Srbi su uvek bili brojniji i od Madajara i od Nemaca, imas popise stanovnistva pa proveri. Za razliku od VAS Albanaca koji ste vecina na Kosovu postali tek u skorije vreme i to nakon proterivanja SRba uz pomoc svakog okupatora koji se pojavio na ovim prostorima, od Turaka, preko nacista do NATO-a. Madjarska a i Austrija su priznali Srbiju sa sve Vojvodinom u svom sastavu i smatraju je za legitimnu drzavu za razliku od TVOJE „republjik kosova“ koja nije priznata ni od strane Srbije ni od strane UN-a

          5. @Milivoje Radaković

            Treba da te je sramota sta ovde pises u komentarima. Nadmasio si vec i one veljikoaljbanske isprane mozgove, cak ni oni ne guslaju ovoliko koliko ti.Sto je najgore, nisi ti jedinstven slucaj, ovakvih kao ti je bilo na tone kroz srpsku istoriju, to su oni koji su sa posebnim entuzijazmom klali i proterivali Srbe u otomanskim, ustaskim ili nacistickim uniformama i bili gori i od samih Turaka, Hrvata ili Nemaca.

          6. „Srbi su uvek bili brojniji…“ Када Вама почиње то „одувек“? Или хоћете да кажете да Албанци никада нису били бројнији на својој косовској земљи, чак ни 1999-те? Појасните, плиз.

  4. @Миливоје Радаковић

    Uvek na usluzi okupatoru, ako ne moze na terenu, onda na netu, zar ne „Milivoje“? Samo ti opravdavaj i brani albanske fasiste i nacose… Mozda ti posalju burek zahvalnosti, to je manje vise tvoja cena i vrednost.

    1. Нису мене, рођаче, окупирали Албанци, него смо ми 1912-те окупирали Албанце и држали под својом иначе наопаком влашћу до 1999-те. Ја никога не оправдавам – само покушавам да Вам отворим очи. Уздравље!

      1. Srbi su OSLOBODILI Kosovo od turske okupacije, kao sto su OSLOBODILI i ostale delove Srbije. Na Kosovu su Srbi zatekli kolonizovane Albance, turske saveznike i pomocnike koje su naselili Kosovo tako sto su prvo Srbi odatle proterani. Sam naziv „Kosovo“ ti dovoljno govori o tome cije je to Kosovo i ko je okupator kojeg su doveli Turci, to govore i mnoge srpske crkve i manastiri stariji od te 1912. godine. Kako su Srbi mogli da okupiraju nesto 1912. godine i tamo da naidju na srpske crkve i manastire iz 1310. godine? Otvori ti oci „Milivoje“, probaj da se oslobodis tog tragikomicnog autosovnizma koji te ozbiljno savladao, prestani da izigravas veceg albanskog nacosa od albanskih nacosa, za tvoje dobro.

        1. Срби су „ОСЛОБОДИЛИ“ Косово, дакле ослободише косовске Албанце, мајсторе? Истина, Албанци су били ради ослобођењу од Турака, и испрва се понадали да би уз помоћ српске војске могли да се ратосиљају јарма, ама су им се наде распршиле кад су „ослободиоци“ почели да пале њихова села, силују жене и набијају новорођенчад на бајонете… А, за „српске манастире“ ћу да Вам отпишем неки други пут. Рекох Вам већ: покријте се ушима, паметнији сте кад ћутите.

          1. Da, Srbi su oslobodili kosovo od turske okupacije i na Kosovu su zatekli ostatke turske okupacije, Albance koji su se na Kosovo naselili zahvaljujuci upravo Turcima. Srbi su se prema Albancima ponasali upravo onako kako su se Albanci ponasali prema Srbima dok su imali tursku zaledjinu. A srpske manastire samo ostavi na miru.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.