Demantovao Vučića: Kosovski ministar policije o zaustavljanju Danila 1FoNet Kabinet predsednika/ Instagram

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, nazvao je predsednika Srbije „hroničnim lažovom”, prenose prištinski mediji. On je demantovao jučerašnje Vučićeve navode da su pripadnici KP zaustavljali njegovog sina tri puta. Zaustavili smo ga samo jednom, poručio je Svećlja.

Jučerašnjem obeležavanju Vidovdana u Gračanici prisustvovao je i sin srpskog predsednika, Danilo Vučić.

U popodnevnim satima, a nakon završene ceremonije, mediji su listom objavljivali da je on navodno „priveden“, „zaustavljen, „pretresen“, te da mu je skinuta majica.

U međuvremenu se oglasio i srpski predsednik sa navodima da je njegov sin sa majicom „Predaja nije opcija“ prošao kroz Prištinu, odakle je otišao u Gračanicu, te da su ga kosovski policajci navodno tri puta zaustavljali i pretresali.

„Tek sada sam saznao šta se sve dešavalo na KiM. Poslednji put kada su zaustavili Danila, nedaleko od Podujeva, albanski policajci tražili su da, po svaku cenu, skine majicu na kojoj je pisalo ‘Predaja nije opcija’. Danilo nije pristao, a onda su uperili puške u njega i pitali ‘Ime oca?’ On je odgovorio: ‘Aleksandar! To je moj tata i vaš predsednik’! Majicu mu nisu skinuli, obraz mu nisu ukaljali. Predaja nije opcija!“, oglasio se kasno sinoć i na svom Instagramu srpski predsednik.

Navode srpskog predsednika danas je prokomentarisao kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

To je učinio nakon sednice kosovske vlade na kojoj je doneta odluka da se „Civilna zaštita“ i „Severna brigada“ proglase „terorističkim organizacijama“.

Uz navode da je Vučić bio ministar propagande u vreme Miloševića, Svećlja je poručio da je on „hronični lažov“.

„Svaki put nam dokazuje da je hronični lažov. Njegov sin nije zaustavljen tri puta, već samo jednom na izlazu iz Prištine“, rekao je Svećlja.

Potvrdio je da je policija od sina srpskog predsednika tražila da „skine provokativnu majicu“ koju je nosio tokom zadržavanja, prenosi Koha.

Kazao je da je izvršen preteres automobila, te da su potom pušteni i da su se uputili ka prelazu.

Svečlja je rekao da je Vučićev sin ušao na Kosovo preko Merdara kao „običan građanin“.

„Za obične građane ne postoje posebne procedure. Potom se pojavio u Gračanici sa ovom provokativnom majicom. Policija je zaustavila automobile koji su se ponašali na čudan način. Od njega je zatraženo da skine ovu provokativnu majicu za sve građane Kosova. To je sve i otišli ​​su u Srbiju“, naveo je Svećlja, prenosi Koha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari