Rada Trajković: Da li i Dua Lipa treba da ima problem kao Danilo Vučić? 1foto FoNet Milica Vučković

Rada Trajković, političarka sa Kosova i savetnica u kosovskoj vladi oglasila se je povodom ponašanja sina predsednika Srbije Danila Vučića juče na Kosovu i reakcije kosovske policije koja ga je zaustavljala.

Ona je upitala da li kosovski Albanci misle da i Dua Lipa treba da ima poteškoća da putuje kroz Srbiju, Grčku, Severnu Makedoniju i Crnu Goru.

„Da li kosovski Albanci uvređeni majicom „Predaja nije opcija” misle da bi Dua Lipa trebalo da ima poteškoća da putuje Srbijom, Grčkom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom zbog postavljanja autohtone zastave?“, napisala je ona na svom Tviteru.

Dala je i ogovor, „naravno da ne“.

„Mlada žena treba da bude slobodna da izrazi svoj albanski identitet. To je sloboda izražavanja“, ukazala je ona.

Trajković je i sinoć kada je stigla vest o zaustavljaju Danila Vučića, tvitovala.

„Neprihvatljivo ponašanje i još jedna nepotrebna provokacija kosovske policije. Kakve ovo veze ima sa vladavinom prava? Da li je njihov posao da kontrolišu srca, umove i tela Srba (lokalnih i gostujućih)? Ili da poštuje zakon?“, zapitala se ona.

Podsetimo, sin predsednika Srbije Aleksandar Vučića, Danilo otišao je juče na vidovdansku liturgiju u manastri Gračanica u majici na kojoj je pisalo „Predaja nije opcija“.

O tome su pisali albanski mediji, pa je Vučić reagovao rečima da za Vučiće nikada neće biti predaje.

Nakon toga televizija Dukađini je objavila da je kosovska policija navodno naterala Danila da skine majicu, što su tablodi u Srbiji odmah demantovali.

Oglasio se ponovo i Vučić rekavši da je policija tri puta zaustavljala i pretresala automobil, maltretirali.

„Čestitam Aljbinu Kurtiju na hrabrosti. Nije tako hrabar kad je u mom društvu, ali dobro. Kad pošalju neke druge da se iživljavaju na tuđoj deci to je okej. Nije Danilo mali, malo je hrabriji od Aljbina Kurtija“, kazao je Vučić.

Kako je dodao, Danilo Vučić je kroz sred Prištine prošao u majici „Predaja nije opcija“ prošao i došao do Gračanice na liturgiju, „samo Bogu da se pomoli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari