SNS obeležava Vidovdan: Vučić otkrio s kojim natpisom na majici je njegov sin otišao u Gračanicu 1Foto FoNet Ana Paunković

Vladajuća SNS obeležava danas Vidovdan. Miloš Vučević, predsednik SNS, rekao je na banketu u hotelu „Jugoslavija“ da su naprednjaci osim njihove slave odlučili da se i na Vidovdan okupe.

– Ako možemo da vodimo ono što će se desiti, moramo biti iskreni i reći da se nad Srbijom nadvijaju i tamni oblaci. Personifikacija Srbije kao nezavisne države je presednik Srbije Aleksandar Vučić, on je gromobran, a naša stranka mora biti protivgradna odbrana i borimo se protiv gromova – naveo je on.

Prema njegovim rečima, SNS će biti prva stranka uz Vučića u osnivanju Pokreta za narod i državu.

– SNS razume suštinu, ideju i inicijativu tog programa koji će se pisati jer je živ organizam. Pokret će biti otvoren za sve koji ljube našu državu i zastavu. Prvi vagon, najpuniji i najčvršći do vas kao lokomotive, u tom svesrpskom, nadpolitičkom pokretu, biće vaša i naša SNS. Za druge ne znamo, ali mi sa tih šina nećemo da iskliznemo, to je sigurno – poručio je on.

Na vidovdanskom koktelu pbraćajući se naprednjacima Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao mnogi u teškim ternucima okrenu glavu ali neki uzvraćaju i borili se ne za sebe nego za zemlju i naše građane i da ti ljudi treba da im budu uzor.

– Ne znam šta će ubuduće biti sa KiM. Pokušavaće da nam ruše zemlju iznutra. Zato je važno da vi kao politički stub Srbije budete čvrsti i jaki. I danas kada o Vidovdanu govorimo albanski medjji punisu  time da je moj sin došao u Gračanicu na liturgiju.  I kažu zamislite ima majicu na kojoj piše „Predaja nije opcija“. Samo da im kažem da to misli svako od nas Vučića i u Srbiji – kazao je on i usledio je veliki aplauz.

Prema njegovim rečima, očekuje mnogo muka i problema na KiM i daje sve od sebe da sačuva mir.

– Oni koji imaju poverenje u nas treba da znaju da je to samo izraz snege a ne slabosti. Hvala za to što ste rekli da ćemo zajedno da budemo u pokretu koji bi trebalo da bude najaču političku snagi i koji mora da obezebedi veća primanja i koji neće odustati od ideja da Srbiaj odtane samostalna država. Sloboda je zajendičko ime za pokretu i SNS  – zaključio je on

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari