Kosovsko ministarstvo oduzelo 15 poslovnih sertifikata jer se u papirima pominje Srbija 1Vlada Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Kosovska agencija za registraciju preduzeća (ARBK) oduzela je 15 sertifikata o registraciji preduzeća, koji su sadržali neustavan sadržaj, saopštilo je Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine, prenosi KoSSev pisanje Kohe.

MINT je saopštio da je 15 privrednih društava kojima su oduzeti sertifikati u dokumentaciji vlasnika prezentovalo sadržaj kao što su: „Peć, Republika Srbija“; „Peć, SRB“; „Gnjilane, Srbija“; „Priština, Srbija“; „Đakovica, Republika Srbija“, „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“ itd.

Na ovoj listi su: BOMEK SH.P.K.; LENSIA SH.P.K. (sa starim nazivom EPOKSI SB-BODEN D.L.C.); MAP LLC; MTS D.O.O.; GRAĐEVINARSTVO FI 6285 92 S.A.; POSLOVNI KLUB DOO; LIRIAN CARS L.L.C. ; BUS SOFTVARE LLC; GLOBOSOS LLC; AGENCIJA S&E LLC; DEVOLLI GROUP SH.P.K.; VITALAND L.L.C.; BEIOND SH.P.K. ; ELBA PARTNERS L.L.C.; PITE KATUNI Š.P.K.

„Ukidanje sertifikata privrednih društava, kod kojih su utvrđeni isti ili slični prekršaji, nastaviće se i narednih dana. ARBK je nastavio da registruje nove biznise, koji su se prijavili u skladu sa zakonskim zahtevima, sa važećim dokumentima i sa sadržajem u skladu sa ustavnim duhom“, saopštio je MINT.

Iz ovog ministarstva kažu i da je samo u poslednja dva dana u ARBK registrovano 86 novih privrednih društava, od kojih su 33 individualna i 53 društva sa ograničenom odgovornošću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari