Kostić: Da li će Vučić postati srpski Pašinjan? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Da li Vašington i Brisel imaju mehanizme da nateraju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dobrovoljno i bez otpora preda Kosovo i Metohiju u ruke albanskih okupatora baš kao što je i jermenski premijer predao bez borbe Nagorno-Karabah u ruke Azerbejdžana, pita se u pisanoj izjavi Ivan Kostić, poslanik Dveri.

Jermenski prozapadni premijer Nikol Pašinjan je uz obilatu logističku i finansijsku pomoć SAD došao na vlast 2018. godine i tada niko u Jermeniji nije mogao ni da pomisli da on treba da ispuni zapadnu agendu i da bez otpora preda vekovnu jermensku zemlju Nagorno-Karabah i 120.000 svojih sunarodnika u ruke Azerbejdžana, tvrdi Ivan Kostić.

Jermenski premijer se proteklih pet godina institucionalno udaljio od svojih vekovnih prijatelja iz Rusije, tako da je sada u jeku ukrajinske krize bez ikakve reakcije Vlade, Ministarstva odbrane i Parlamenta Jermenije pristao da se odrekne svojih vekovnih teritorija i prepusti da jermenski narod u Nagorno Karabahu od sutra živi u novoj državi, tj. Azerbejdžanu, koji je inače vekovni neprijatelj jermenskog naroda, navodi se u izjavi poslanika Dveri.

Da bi Srbija izbegla jermenski scenario, neophodno je da se sve nacionalne institucije probude iz „mrtvog sna“, a da političke parlamentarne partije pod hitno, na posebnoj sednici Skupštine Srbije, odbace francusko-nemački ultimatum i da se postepeno, kroz Ujedinjene nacije i primenu Rezolucije 1244, krene u punu reintegraciju Kosova i Metohije u ustavno-pravni okvir Republike Srbije, poručuje Ivan Kostić u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari