Kostić (Dveri): Zašto SNS ćuti o dokumentima koje je objavio Vikiliks 1Foto: dveri.rs

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri i narodni poslanik Ivan Kostić pita zašto Srpska napredna stranka (SNS) ćuti o dokumentima koje je objavio Vikiliks.

„Na sajtu wikileaks.org stoji sve ono što Dveri pričaju i to niko od glavnih aktera ne demantuje. Samo se sateliti SNS javljaju po ovom pitanju da ih brane, nadajući se da će dobiti više prolaznih mesta na listi na narednim parlamentranim izborima“, izjavio je Kostić a prenose Dveri u pisanom saopštenju.

On pita zašto ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ne kaže da li je tačno da je u decembru 2008. godine obećao da će oni „ćutke podržati de facto odvajanje Kosova“ (depeša 24.12.2008.)

„Iako su mnogi političari u Srbiji i pre dolaska naprednjaka na vlast ovo isto obećavali strancima, ipak je sadašnja vlast SNS i SPS, potpisivanjem antiustavnog Briselskog sporazuma, uradila najviše po pitanju izdaje strateških državnih interesa i za to moraju da odgovaraju i pred svojim biračima i pred pravosudnim organima“, naveo je Kostić.

Prema njegovim rečima, „svi znamo da su Nikolić, Vučić i Stefanović obećali neoliberalnim zapadnim političarima da će dolaskom na vlast završiti posao sa Kosovom i Metohijom na štetu srpskih nacionalnih interesa i da im vreme za to polako ističe“.

„Zato ih zapad još drži na vlasti, ne kompromitujući ih javno preko svojih medija u Srbiji, iako su upoznati sa bezbroj velikih afera srpskih političara, zbog kojih bi svaka vlast bilo gde u svetu odavno pala“, pita Kostić.

On predlaže da SNS na sledeće parlamentarne izbore izađe sa programom „razgraničenje sa Albancima“ ili „podela Kosova i Metohije“, u šta ubeđuju narod intenzivno već dve godine, i da na taj način, kako je izjavio, „proveri koliku će podršku u procentima dobiti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari