Kostić: SANU formira odbor koji će se baviti pitanjem Kosova

Ostavite komentar


    1. U akademiju se ulazi preko veza kao i svuda, nasi akademikeri su veoma uobrazeni i uljuskani sa svim privilegijama koje imaju u drustvu, i ne samo materijalne vec i moralne, preovladene od crnogorskog ili hercegovackog lobija, cast izuzecima…
      Njih ne interesuje sudbina zemlje niti sta se dogadja, sramota je da do sada nisu doneli platformu za Kosovo, sto je jos jedan dokaz da je za njih akademija prolazna institucija koja im pruza topli dom.

  1. Председник Академије каже да ће „укључити у расправу о Косову и Метохији људе“. Да ли то значи да ће их они „укључити“, тј. бирати своје људе, људе сличног мишљења њему, или ћее дозволити да се сами заинтересовани укључе у расправу о том животном питању Срба и Србије. Јер, ако се већ Костић у ту расправу укључио мишљењем да „Косово треба предати“, онда је то приватна ствар, ане нека раасправа која би могла бити корисна. Треба дозволити да се свако укључи самоиницијативно у ту расправу, а нее бирати своје истомишљеникее по пориватној линији.

  2. Taman kada sam pomislio da SANU kao institucija više i ne postoji, ali postoje nezavisni i slobodni strelci koji sebe nazivaju akademicima. Jedan od njih, akademik Kostić, oglasio se izjavom da će se SANU izneti svoj stav o ključnim problemima države i društva u Srbiji. Najzad jedna normalna reakcija SANU!
    Konačnu reč SANU o ovim problemima utvrdiće organizacije unutar SANU nakon (eventualne) naučne u kulturne rasprave u svojim telima.
    Iskreno, izražavam ozbiljnu zbrinutost šta će srpski „besmrtnici“ imati šta da kažu posle decenija nečinjenja i ćutanja da se situacija menja. U prethodnom, vrlo dugom periodu, glas SANU se nije čuo, a morao se čuti. Lično očekujem gomilu političkih konstatacija (prilagođenih izbornim kampanjama) koje neće doprineti razrešavanju bilo kog problema srpskog društva jer je SANU bila sve, samo ne ono što je uvek morala biti – glas razuma.

  3. Zakasnili pola veka….a u medjuvremenu imali pametnija posla…k’o i svi…

  4. Da im pomognem :
    1. Gledati realno sebe i svoju nedavnu proslost.
    2. Zavrsiti sa mitom o bratskom ruskom narodu.
    3. Prihvatiti cinjenicu da je Kosovo izgubljeno 1999.a izgubila ga je vlada u kojoj su bili Milosevic,Seselj,Dacic,Vucic….
    4. Prihvatiti realnost da smo okruzeni sa EU i NATO drzavama i po logici nemamo kud drugo da idemo ma koliko mi bila gadna secanja na ’99.
    5. Kulturoloska obnova drzave.
    Ako treba jos ideja…platite!

  5. Je li Vucic vec posetio SANU? Ovaj bivsi julovac sve vise svojim ponasanjem lici na patrijarha Irineja!

  6. Sta im bi.. Posle videdeceijskog odbijanja da se bave temom broj jedan u Srbiji, ova odluka zabrinjava. Mozda je zaista dosao kraj nasim mukama s KiM.

  7. U akademiju se ulazi preko veza kao i svuda, nasi akademikeri su veoma uobrazeni i uljuskani sa svim privilegijama koje imaju u drustvu, i ne samo materijalne vec i moralne, preovladene od crnogorskog ili hercegovackog lobija, cast izuzecima…
    Njih ne interesuje sudbina zemlje niti sta se dogadja, sramota je da do sada nisu doneli platformu za Kosovo, sto je jos jedan dokaz da je za njih akademija prolazna institucija koja im pruza topli dom.

  8. E ako su ovi normalni…Pašta ste radilii do sada?!
    Kakvo leglo Brozovih pionira?
    Sramota!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.