Kostić (ZLF): Odbijanje mandata besmisleno, treba da zastupamo birače koji su nam dali podršku 1Foto: Ne davimo Beograd

Funkcioner Zeleno-levog fronta (ZLF) Svetislav Kostić izjavio je danas da bi vraćanje poslaničkih mandata bilo „besmisleno“ i da opozicija treba da legitimizuje 910.000 birača koji su joj dali podršku na izborima održanim 17. decembra prošle godine.

On je u intervjuu za Vreme kazao da bi čin odbijanja mandata imao smisla samo ako bi bio praćen „potpunom građanskom neposlušnošću“.

„Moramo da prestanemo da idemo na posao i blokiramo sve segmente društva, jer u suprotnom to nema nikakvog smisla. Takva energija u narodu trenutno ne postoji i trenutno nije moguće, pa su svi pozivi potpuno besmisleni i govore o političkoj nepismenosti“, kazao je Kostić, koji je i profesor Pravnog fakulteta.

On je ocenio da je izborni rezultat „Srbije protiv nasilja“ bolji nego šta ga je bilo ko u opoziciji imao u poslednjih 12 godina, ali da opozicione partije treba da nađu način da se obrate biračima Srpske napredne stranke (SNS) i da ih pridobiju.

„Mi moramo da kažemo da u 1.750.000 glasova koje je Vučić dobio nisu svi korumpirani, nisu svi kupljeni i nisu svi oni zli. Tamo ima puno iskrenih birača i moramo da vidimo kako te iskrene birače da prevedemo na svoju stranu. Mi se nismo mnogo trudili da to uradimo, a moramo to da pokušamo“, naveo je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari