Kragujevačka opozicija kritikuje gradsku vlast zbog rekonstrukcije trga u centru grada 1Kragujevac Foto: KOCA SULEJMANOVIC/EPA

Narodna stranka u Kragujevcu ukazala je danas da gradska vlast ulazi u novu investiciju, rekonstrukciju Trga Vojvode Radomira Putnika, vrednu nešto više od 3,3 miliona evra, iako su uveliko probijeni rokovi za završetak radova na rekonstrukciji Gradske tržnice.

Rekonstrukcija Tržnica traje više od 850 dana, iako je predviđeni rok završetka bio 210 dana.

„Koliko će trajati rekonstrukcija Trga Vojvode Radomira Putnika, ako je rok završetka 420 dana“, upitao je na koferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu Predrag Delić.

Delić je ocenio da je ta investicija „u ovom trenutku nepotrebna“, i dodao da se postavlja pitanje i da li će tokom zime moći da se izvode radovi, kao i kako će se u tom periodu odvijati saobraćaj i nadomestiti parking mesta.

U Gradskom odboru Narodne stranke su ocenili i da je „primerenije“, nakon adaptacije, zgradu Suda na Trgu Vojvoda Radomir Putnik prepustiti Filološko-umetničkom fakultetu koji nema svoj prostor za nastavu, nego u nju useliti gradsku administraciju.

U Pokretu Zajedno za Kragujevac zatražili su od gradonačelnika Kragujevca da objasni zašto se renovira Trg Radomira Putnika i „kome“, odnosno da li se trg renovira zbog njegovog preseljenja iz zgrade gradske uprave i par njegovih pomoćnika ili će to doneti neki boljitak građanima.

„Gde će se nadomestiti preko 60 parking mesta kod Suda ili samo njemu (gradonačelniku) da bude lep pogled sa prozora kada se preseli? Da li će građani plaćati dve zgrade Uprave“, naveli su iz Pokreta Zajedno za Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari