Kremlj: Putin razgovarao sa Vučićem o Kosovu

Ostavite komentar


  1. Zašto se za spuštanje lopte u diplomatskom žargonu govori o razmatranju kosovske tematike?

    1. Zato što je posle Vašingtona, pitanje naših odnosa sa privremenim vlastima u Priština, bliže Savetu Bezbednosti nego Briselu. Srbiji to odgovara po više osnova.

  2. Ma, ajde ne lupetajte… Pala berba ušiju Velikom Njemu zbog izdaje BeloRusije oko vojnih vežbi, i to je to. Kakvo *Kosovo, to je samo izgovor. Ipak je Zaharova bila u pravu.

    1. Bađ tako. Zato o tom razgovoru „saopštava Kremlj“, a Vučić i srpski mediji ćute kao… da ga nije ni bilo (da ne pominjem neko drugo – i tačnije – poređenje). Možda zato što je to bio sve samo ne „razgovor ugodni“.

  3. Ja sam mišljenja da je službenim kontaktom najviših zvaničnika dvaju država ozvaničen, a Vašingtoskm „protokolom“ od 4.9. neslužbeno „označen“ diskontinuitet spoljne politike Srbije, i međusobnih onosa s Rusijom.

  4. Prerane su bile reakcije, nakon potpisavanje spiorazuma u Vasingtonu, da ce se odnosi izmedju Srbije i Rusije pogorsati.

  5. “Srbija“ je zvala Rusiju a ne obrnuto.Jadno je da je Vucic prvo obavestio Turbosultana pa Rusiju o vasihtonskom sporazumu.Dok ce tek na kraju zvati Izrael.To je velika greska u koracima i nepostovanje svog potpisa.Citajte sebe samog.To nepostovanje se dalje reflektira na Srbiju.Da li su to metodi za jacanje diktature ili neznaje isto nam se hvata….!

  6. Voleo bih da nastavimo vojnu saradnju sa Rusijom jer nema nasvetu bolje vojne tehnike od tehnike koju proizvodi Rusija, treba nam jos odrjenih borbenih vozila, veci broj tenkova i naravno barem jos dva brza i desantna helikoptera, tada nam je drzavna granica i nebo iznad zemlje zasticeno.

    1. Sve te vase zelje “ kapetane “ se placaju DOLARIMA pa cak je u ustedjevina cara Vladimira u dolarima ( u Swici ) . . . nego sto nam je Aca proglasio Hesbolah partiju za teroristicku a oni su veoma aktivan saveznik Rusije u Siriji pomazuci “ diktatoru “ Asadu da ostane u igri i na “ prestolu . . . a nase vojnike iz Mirovne Misije u Libanu koji su i direktnom kontaktu sa Hezbolahom sto pre povuci da se ne desi ono sto Aci ni Vulinu nije palo na pamet . . . i na kraju kazite Aci ( i SPIN ekipi ) da ima puno modernih tehnologija komunikacije pa su razgovori telefonom “ zastareli „

  7. Dok je Vucic na vlasti Rusi nam nece dati sistem S-400.Dobicemo par odlikovanja za slikanje.Pogodite zasto?Zbog nas samih jer krijemo od nas rezoluciju 1244.Ne moze Putin da menja Vucica jer nije siguran ko su ustvari njegovi biraci?Da li su za Srbiju ili za svoj dzep?

  8. Zbog Putinove podrške odnarođenom režimu u Srbiji, obrazovaniji deo stanovništva, ubrzano okreće očekivanja u pravcu zapada. Onaj neobrazovaniji deo će Vučić vrlo lako okrenuti na onu stranu koja mu ponudi još vladavine.

  9. Dakle Prvi Predsednik i dalje tone u balegu svoje politicke neukosti. On je iskompleksirani podlac kome je podlost jedina kompetencija i karakteristika. Naravno , vec bespovratno pogubna za Srbiju i njene stanovnike.

  10. Rusija je iskren prijatelj i veoma mi je drago da imamo odlicnu saradnju.Za Srbiju je ovo itekako važan poziv, dužina razgovora između Vladimira Putina i Aleksandra Vučić nam daje nadu da je sve u redu. Pozitivne vesti svakako stižu iz Kremlja, tako da zadovoljni smo. Prerane su bile reakcije opozicije , nakon potpisavanje spiorazuma u Vasingtonu, da će se odnosi izmedju Srbije i Rusije pogoršati.

  11. Iskrena saradnja sa Rusijom i njihova podrska u ocuvanju nasih drzavnih i nacionalnih interesa na KiM, je snazna i nepokolebljiva!

  12. Rusija je naveća srpska zabluda!-Puitin (iz veze majke i šefa Georgijca,usvojen od bračnog para bez dece,zavrbovan od KGB!) nije se brinuo o biološkoj majci koja je živela u velikoj bedi!-Francuska tv ARTE je snimila dokumentarac o njoj!

  13. „Visoka ocena (za) lični doprinos Vučića strateškom partnerstvu“ je diplomatska finesa koja znači; „Držimo te odgovornim za greške koje nanose štetu ruskim interesima“.

  14. Odnosi izmedju Srbije i Rusije ostaju stabilni, bez obzira na preuranjene komentare nakon potpisivanja sporazuma u Vaingtonu.Aleksandar Vučić je samo uveličao prijateljstvo i učvrstio veze dva bratska naroda.

  15. Ipak,Vučić treba da zatraži Egzil,jer sve dalje su budalašatine.Ono što je hteo je ostavrio je i beži.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.